Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen geçtiğimiz gün gazetemize verdiği röportajda Teleferik Projesinin iptal olmayacağını ve vatandaşların eylemi sonlandırmasını istemişti. CHP İl Başkanı Erdoğan Isır ise konuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

“Basına demeç vermekle olmaz”

CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, “Sapanca Belediye Başkanı eylemi sonlandırın derken Sapanca’da o bölgede yaşayan vatandaşlarla konuşup mu eylemi sonlandıralım mı demiş yoksa kendisi mi eylemi sonlandıralım diyor. Basına demeç vermekle olmaz. Çünkü Belediye Başkanı bütün yurttaşlarını dinlemek zorunda. “

“Belediye başkanı o bölgeye gidip yurttaşlarla görüşmüş müdür?  Bilmiyoruz. Ya da yurttaşların arzularını ve isteklerini dinleyerek mi karar vermiştir. Aslında Belediye Başkanı belki de şunu demek istemiştir. Bizden 1 yıl önce yapılmış proje demek istemiştir. Yani bir önce yapılan projeye sahip çıkmayacak mısınız? Sapanca Belediye’si daha önce de AKP’deydi, bugün de AKP’de. Doğal olarak da sahip çıkması gerekir. Orda firma yetkilileriyle ve bizlerde kendimiz görüştük.  Onlarda mağdur.”

“Belediyenin hem iş adamını hem halkı mağdur etme hakkı yoktur. Özellikle yurttaşları mağdur etme hakkı yoktur. Hiçbir belediyenin amacı kar gütmek değildir. Hiçbir belediyenin amacı para kazanmak değildir. Halkının istek ve arzuları doğrultusunda iş yapmaktır. O yüzdende oradaki Bölge halkı bunu istemediğini dile getiriyorsa o zaman projeyi iptal etmek zorundalardır.”

“İptal etmiyorsa da oraya gidecek yurttaşlarına bunu anlatacak, onları ikna edecek ve diyecek ki burada bunu yapmamızın sebebi başka yerimiz yoktu. Siz bunu söylemiyorsunuz sadece bu  oldubittiye getiriyorsunuz.”

“Türkiye de yıllardır ne çekiyorsa Belediye Başkanlarının Siyasetçilerin oldu bitti hareketleriyle çekiyor. Biz bunu istemiyoruz gidin yurttaşlarınızla görüşün onlarla beraber karar verin verdiğiniz karar doğrultusunda işleme koyun ve siz oy istemeye gittiğiniz zaman yurttaşlarınızla görüşmüyor musunuz? Kendi derdinizi anlatmıyor musunuz?  Yani halktan mı korkuyorsunuz? Bu halde yaşayan insanlardan mı korkuyorsunuz?  İlçenizde ki yaşayan kişilerle görüşemiyorsanız o ilçede niçin Belediye Başkanlığı yapıyorsunuz? Her ilçenin belirli bir sorunları vardır. Bu sorunlar vatandaşlardan geliyorsa Belediye Başkanı gidecek görüşecek o çözümlemekle hükümlüdür siz onun için geldiniz.”

Editör: TE Bilişim