İl Başkanı Tever; yayımladığı mesajında, demokrasinin ayrılmaz bir unsuru olan medyanın, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasında hayati bir işleve sahip olduğunu belirterek, ahlaki ve toplumsal sorumluluk bilinciyle mesleğini ifa eden tüm haber emekçilerinin bu özel gününü kutladı.

Tever, mesajında şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın doğru bilgiye ulaşması noktasında tüm medya mensuplarımız kritik bir mesleki görev icra etmektedir. Kamuoyunun haber alma ihtiyacını karşılarken mesleki ilkelerin yanı sıra toplumsal sorumluluk idrakiyle, demokratik ve hukuki değerleri koruyan, kişilik haklarına saygıyı esas alan gazeteciler 'hakikatin temsilcisi' olarak görev yapmaktadır. Medya temsilcilerimizin, mesleklerini yerine getirirken hakikat konusunda gösterdikleri hassasiyet, gazeteciliğin saygınlığını ve medyaya güveni artırdığı gibi, demokrasinin sağlıklı işleyişine ve güçlenmesine de olumlu katkı sunmaktadır. Bu duyarlılıklar, mesleki yetkinlik ve başarı ile birleştiğinde ise tüm basın emekçilerine övünç, bizlere de haklı gurur vesilesi olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve şehrimizin dört bir tarafında fedakârca görev yapan tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevi başında vefat eden basın mensubu arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, görevini zorlu şartlar altında icra eden tüm basın mensubu arkadaşlarımıza da çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim