CHP Sakarya İl Başkanı Keleş, 2020’nin can yakan olaylarını hatırlatarak verdiği yeni yıl mesajında, 2021’in herkes için umut ve huzur dolu bir yıl olmasını diledi.

“YİTİRDİĞİMİZ CANLARIMIZ OLDU”

“2020 senesi göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Salgınla, felaketlerle, ekonomik krizle boğuşarak bir yılı geride bırakıyoruz. Hem ilimiz hem de ülkemiz için kolay bir yıl olmadı. Canımız Hendek’te havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada yandı. 7 canımızı yitirdik. Kaybedilen canlar asla geri gelmiyor ancak patlamada hayatını kaybeden ailelerimize yeni yılda daha iyi bir yaşam diliyorum.”

“ADA TRENİ FAALİYETE GEÇSİN”

Koronavirüsün 2020 yılına kabus gibi çöktüğünü söyleyen CHP’li Keleş, kenti ilgilendiren bir diğer konuya, Ada Treni’ne de değindi. Başkan Keleş, 1899 yılından bu yana faaliyette olan Adapazarı-İstanbul hattı, yol yapım çalışmaları bahane edilerek durduruldu. 2012’de durdurulan hat, daha sonra 2019’da açıldı. Bu kez de Covid-19 salgını gerekçe gösterilerek yeniden durduruldu. Hızlı trenler çalışır vaziyetteyken Ada Treni’nin durmasına anlam veremiyoruz. Hali hazırda geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşımıza ucuz yolculuk imkanı çok mu görülüyor? Yeni yılda Ada Treni’nin de vatandaşın hizmetine bir an önce açılmasını temenni ediyor, istiyoruz” şeklinde konuştu.

“FELAKETİN İÇİNDEN ÇIKIYORUZ”

Vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısına da dikkat çekti CHP İl Başkanı Ecevit Keleş. Şöyle söyledi:

“Salgın hastalık büyüğünden küçüğüne esnafı, işçiyi, tarımda çalışan çiftçiyi derinden sarstı. Vatandaş zaten asgari ücret altında ezildi. Emekli ise 3 kuruşa talim. Yaşadığımız ekonomik kriz bir de salgın hastalığa denk gelince, işler iyice içinden çıkılmaz bir hale geldi. Depremler, seller, çöpten ekmek toplayan insanlar, 2020 yılının bir parçası olarak kalsın. Yeni yıl tüm bu yaşanılanlardan, bu görüntülerden uzak, yarınlara umutla bakacağımız bir yıl olsun. Başta Sakarya halkı olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 2021 yılını kutluyorum. Daha güzel yarınlarda görüşmek dileğiye.”

Editör: TE Bilişim