MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu yaptığı açıklamada “ Partimize karşı özellikle basın ve sosyal medya üzerinden yürütülen karalama kampanyası akla ve vicdana sığmaz bir boyut almıştır.

Belli belirsiz kişi ve çevrelerin başta Genel Başkanımız sayın Dr.  Devlet Bahçeli ve MHP kadrolarını bilinçli ve kötü niyetli hedef aldığı apaçık ortadadır.

Ülkücü milliyetçi düşmanlığı ile izah edilebilecek bir durum söz konusudur.

Genel Başkanımızın gayet açık ve net olarak kamuoyuyla paylaştığı sözlerin çarpıtılması, yalan yanlış anlatımlarla kamuoyunu yanıltma çabaları, son olarak başkanlık sistemi tartışmasıyla da ayyuka çıkmıştır.

Geçmişe yönelik bir çok örnek sıralamakta mümkündür. Ancak şimdilik yerel bazda sıcaklığını koruyan bir konuyla, kötü niyeti ve MHP düşmanlığını gözler önüne sermek isteriz.

Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis gündeminde 2017 Tahmini Bütçesi yer almadığı gibi oylaması da yapılmamıştır.

Ancak Hendek’te bir internet haber sitesi Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclisinde Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 Tahmini Bütçesinin gündeme geldiğini, yapılan oylamada ise MHP grubunun çekimser kaldığını yazmıştır.

Oysa Büyükşehir Meclisinde MHP grubunun çekimser kaldığı madde 2017 yılı mali performans değerlendirmesi ile ilgilidir.

Gündemde olmayan ve dolayısıyla oylaması yapılmayan Büyükşehir Belediyesi 2017 Tahmini Bütçesine MHP Grubunun çekimser kaldığı kurgusu üzerine, Hendek Belediyesi 2017 Tahmini Bütçesi için MHP Grubunun oy çokluğu ile evet demesi kıyaslanmak istenmiş ve eleştiriden uzak tamamen art niyetli bir haber yaratılmıştır.

MHP, gerek Büyükşehir gerekse Hendek Belediye meclislerinde muhalefet görevini sorumluluk içerisinde yerine getirmektedir. Belediye çalışmak ve yatırımlar yapmak istiyor, bu doğrultuda tahmini bütçeye destek istiyorsa sorumluluk gereği evet deriz ve diyoruz. Ancak şeffaf olmayan kesinleşmiş hiçbir bütçeye bugüne dek onay vermediğimiz gerçeği de gözardı edilmemelidir. Milletimizin yararına olmayacak hiçbir girişime onay vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz.

Yine söz konusu haber sitesinde Hendek İlçe Başkanı olarak şahsım ve Meclis Üyelerimizin karalanmak istenmesi de kabul edilemez.

Söz konusu kurgu ve art niyetli haberi kimin kaleme aldığı ve kimlerin parmağı olduğu bilinmektedir. Kendisini MHP’li olarak lanse eden fakat bugüne kadar girip çıkmadığı yer ve parti kalmamış bir şahsın bugün korsan gazeteciliğe soyunduğu ve MHP kadrolarını AKP’li gibi lanse ederek MHP düşmanlığı gibi kötü bir alışkanlığa saplanan çevrelere ayak uydurmakta da zorluk çekmediği görülmektedir.

Sonuç olarak MHP ve kadrolarının yalan yanlış tespit ve söylemlerle apaçık karalanmak istenmesi şüpheye yer olmayacak şekilde sabittir.

Ülkücü milliyetçi kadrolar olarak, partimizi karalamaya kadroları itibarsızlaştırmaya yönelik bu ve benzer girişimlere sessiz kalmayacağımızın bilinmesini isteriz. Başta partimize gönül veren ülküdaşlarımızı, bize inanan ve güven duyan vatandaşlarımızı etki altına almaya çalışmak, kala kala korsan gazeteciliğe kalan bir aklı aşar boyuttadır.

Herkes ayağını denk alsın.

Milliyetçi Hareket Partisi ile oyun olmaz.

Siyasi hırs ve amaçları için korsan gazeteci kullananlar sabrımızı daha fazla sınamaya kalkmasın.

Bu ve benzeri saldırılara sessiz kalmayacak ve maskeleri düşüreceğimizin bilinmesini isteriz” dedi.

Mehmet KAVİS

Editör: TE Bilişim