Ali İhsan Yavuz’un, oy sayımı devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için  “Bizde çok bilgi var. Bizce bu meselenin arkasında çok  farklı şeyler çıkacak. Sandık başkanlarından FETÖ kapsamında ihraç edilenler var mı diye merak ediyorum mesela” şeklindeki açıklamasının ardından, Yavuz’un Türkçe Olimpiyatları’ndaki görüntüleri ortaya çıktı.

TOÇOĞLU VE BÜYÜK

Eski statta gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları’na ait görüntülerde Ali İhsan Yavuz’un, eski milletvekili Hasan Ali Çelik ile birlikte  platforma geldiği, ardından eski Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve eski Vali Mustafa Büyük’ün konuşma yaptıkları görülüyor.

17-25 ÖNCESİ

Oda TV’nin yayımladığı haber sonrasında sosyal medyada yoğun şekilde paylaşılan görüntülerin, 17-25 Aralık 2013’ten önceye ve yine FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Cihan Haber Ajansı’na ait olduğu  öğrenildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, her partiye tanınan olağanüstü itiraz hakkını kullanacaklarını ifade ederek, “İstanbul'un her yerinde organize şeyler var. YSK bizim talebimizi reddetti, 51 sandık için 'yeniden sayılsın' dedi. Biz bu 51 sandığı örnek gösterdik. Taleplerimizi anlayamamışlar. Bunları saymanın anlamı yok” diye konuştu.

MEŞRUİYETİ TARTIŞILIR

İstanbul’da seçimin yenilenmesini isteyeceklerini açıklayan Yavuz, bu talebin reddedilmesi halinde ise ‘seçimin meşruiyetinin tartışma konusu olacağını’ söyledi.

5 YIL KONUŞULUR

Yavuz, “Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı hepimizi bağlar. Ama şüphe ortadan kalkmamış olur, bunlara karşı bir şey sunulamamış olur. Dolayısıyla 5 yıl boyunca bu şaibe konuşulur” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim