AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz kararı ”YSK bu kararı almasaydı bundan sonra seçim yapmak zor olurdu’ sözleriyle karşıladı.

Yavuz, ayrıca ‘Sandık kurul başkan ve üyelerine ilişkin biz de suç duyurusunda bulunacağız. Raydan çıkan kanun, tekrar raya sokuldu.” dedi.

AKP Sakarya İl Başkanı Yunus Tever de kararı destekleyerek, “İstanbul’a hayırlı olsun. Aziz milletimiz 23 Haziran’da sandıkta son sözü söyleyecek, millet iradesi yerini bulacaktır. Seçmen iradesine sahip çıkanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, ise Twitter üzerinden, seçimin yenilenmesiyle ilgili görüşünü dile getirdi. Atabek, “YSK'nın #İstanbul seçimlerini yenilemesi kararı ile sandıkta usulsüzlükler değil,Milletimizin Hükmü belirleyici olacaktır. Milletimiz 23 Haziran Pazar günü sandıkta son sözü söyleyecek, millet iradesi yerini bulacaktır. İstanbulumuza hayırlı olsun. #AdaletYeriniBuldu” ifadelerini kullandı.

MUHALEFET NE DEDİ?

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İstanbul’da seçimin yenilenmesiyle ilgili Twitter’dan tepkisini gösterdi. Özkoç, “Sandık darbesine geçit vermeyeceğiz! Demokrasi kazanacak, biz kazanacağız...#HerŞeyÇokGüzelOlacak” dedi.

Yİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise Twitter’dan “Her şey daha güzel olacak İSTANBUL’UM VE ÜLKEM...” dedi.

CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, “Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Örgütüm verilecek her göreve hazırdır. YSK başkanı daha açıklama yapmadan; YSK resmi bir açıklama yapmadan; adeta YSK yerine; birileri açıklama yapıyor. Değil bir defa bin defa da tekrar etseniz İstanbul Başkanına sahip çıkacaktır. @ekrem_imamoglu” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan da konuyla ilgili Twitter’dan şu açıklamayı yaptı, “Türk siyasetinin en kesin içtihadını unutmamak gerekir; “seçmen her zaman mağdurun yanındadır”. Herkes içini ferah tutsun ve mutlaka sandığa gitsin. Gerisi kolay. @iyiparti @meral_aksener @ekrem_imamoglu.”

Editör: TE Bilişim