AKP'den ihracı istenen Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki ofisinde düzenlediği basın toplantısında ekibiyle birlikte iktidar partisinden istifa ettiklerini açıkladı.

AKP'den ihracı istenen eski AKP Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki ofisinde kameraların karşısına çıktı.

Davutoğlu, Ankara’daki yeni parti girişiminin merkez binasında yaptığı açıklamada, “İşletilen sürecin tüzük kurullarının uygulandığı bir işlem değil sonucu baştan yazılmış bir senaryo olduğu aşikardır." dedi. Davutoğlu, "AK Parti tabanına kendi genel başkanının ihraç edildiğini görme üzüntüsünden kurtarmak için yıllarca alın teri verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz” diyerek, ekibiyle birlikte istifa ettiklerini duyurdu. 

Davutoğlu ekibiyle birlikte AKP'den istifa ettiğini açıklarken,  "Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşle mensup olursa olsun bu ülke için sorumluluk hisseden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyoruz" dedi.

Davutoğlu ile birlikte AKP eski Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ ile birlikte AKP Eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de basın toplantısında hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim