DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan parti çalışmalarının yanı sıra şehrimizin ve ülkemizin gündemini değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

‘Ülkedeki bütün krizlerin ana kaynağı kötü yönetimdir’

“Yaşadığımız krizin adını koymamız gerekiyor. Enflasyon hedeflerinde Merkez Bankası ile hükûmet programının birbiriyle uyuşmadığı, devlet kurumları arasındaki bağlantının koptuğu, bilimi reddeden çoklu bir krizin ortasındayız. Bu krizi yaşayan ülkenin ekonomisinin direksiyonunda da Sayın Erdoğan oturuyor. Zaten ‘Benim alanım ekonomi’ diyor. Görüyoruz, maşallah sonuçlar oldukça harika. Direksiyona geçti, bütün bir ülke kelle koltukta gidiyoruz.”

“Sayın Erdoğan’a üç yıl üç aya bakmasını tavsiye ediyoruz. Bütün yetkiyi elinde topladığı dönemde, çalışanların geliri düştü. Emekli maaşı eridi. Kişi başı düşen millî gelir en önemli refah göstergesidir. 2002-2008 arasında çok nitelikli bir artış var. Genel Başkanımız 2011’de 2023 için kişi başına milli gelir hedeflerini açıkladı; hedefimiz 23 bin dolar dedi. 2018’de taraflı cumhurbaşkanı ve akraba bakan el ele veriyor; millî gelir düşüyor. Şu an geldiğimiz noktada 8 bin dolarlardayız.” Şimdi bu hükümetin 2023 hedefi 11 bin dolar.

‘Enflasyon ve hayat pahalılığının nedeni kötü yönetiminizdir’

Kalkıp bu hayat pahalılığını marketlere, tedarikçilere mal etmenin hiçbir anlamı yoktur. “Zincir marketler, malların pahalı olmasına yol açacak ne tür uygulamalar içinde olabilirler, anlamak mümkün değil. Aksine ölçek ekonomisi gereği zincir mağazaları daha düşük fiyatlarla mal arzı yapma imkanına sahip. Sayın Cumhurbaşkanı halkın enflasyon altında ezilmesini her zaman olduğu gibi bir günah keçisine yıkmaya çalışıyor.”

“Hayat pahalılığı sadece zincir marketlerin sattığı ürünlerde mi var? Elektrik, doğal gaz, otomobil, akaryakıt, konut, köprü ve otoyolları hangi kefeye koyacağız?”

“Başkanlık sisteminden bu yana; köprü geçiş ücretleri %”309, otoban geçiş ücretleri %76 artarken, elektrik tarifelerindeki artış %168’e, doğal gaz tarifelerindeki artış da %196’ya ulaştı. Öyle denetlemeye, üstlerine gitmenize de gerek yok. Her işi talimatla yapan bakanlarınıza verin talimatı da vatandaşlarımız bir nebze de olsa rahatlasın. Enflasyonun, hayat pahalılığının nedeni iktidarınızın kötü yönetimi ve ekonominin temel kurallarını dahi anlamamanız, anlamak istememenizdir. Sadece şu aşağıdaki tablolara bakarak bile durumun ne kadar kötü durumda olduğunu anlayabiliriz.

‘Güçlendirilmiş Parlementer Sistem ülkenin tek çıkış yoludur.’

İl Başkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde 6 partinin bir araya gelmesiyle ilgili şunları söyledi; bu kesinlikle bir ittifak görüşmesi değildir, ülkenin tek çıkış yolu olan “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” için fikir alışverişinde bulunulması amacıyla yapılmış bir görüşmedir, bu görüşmeler neticesinde ortak bir sistem üzerinde anlaşılması ülkenin yararına olacaktır dedi. Bizim görüşümüz geçmişteki parlamenter sistemin eksikliklerinin düzeltilerek yine parlamentonun güçlü olduğu bir sistemdir ve buna geçişin süreçleri neler olacaktır bunların seçim öncesi belirlenmesi ve bu ilkeler çerçevesinde ortak bir açıklamayla halk anlatılarak seçime gidilmesidir.

‘Sorunlar “Yok” denince yok olmuyor maalesef.’

İl Başkanı Erdoğan; üniversitelerin açılmasıyla ortaya çıkan öğrencilerin barınma sorunu konusuna da değindi. Mevcut hükümetin her konuda olduğu gibi bu konuda da görmezden gelme stratejisi yürüterek konuyu geçiştirmeye çalıştığını nedenlerini ve çözümlerini konuşmaktan ziyade yine suçlayacak yerler aradığını söyleyen Erdoğan, pandemi döneminde kapalı kalan ve gerekli desteği görmediği için kapanmak zorunda kalan özel yurtların %50 civarlarında olduğunu ve sorunun buradan kaynaklandığını belirtti. Şehrimizde ve ülke genelinde kiralardaki artışlarında göz önünde bulundurulmasıyla öğrencilerin ve ailelerin gerçekten büyük mağduriyetler yaşadığına, hükümetin bu durumdaki öğrencilere destek paketi hazırlaması gerektiğine inandıklarını söyledi.

‘Sakarya’da saha çalışmalarımıza devam ediyoruz’

İl Başkanı Erdoğan; Sakarya’da partimizi tanıtmak, halkımıza kendimizi anlatmak için saha çalışmalarımıza devam ediyoruz, gerek il teşkilatımız gerekse genel merkezden gelen Genel Başkan Yardımcılarımızla esnaf ziyaretleri, sivil toplum ziyaretleri ve Pazar yeri ziyaretleri yaparak halkla temas halinde olmayı sürdürüyoruz.

‘Tedbirlere uymalı ve hastalığı hafife almamalıyız’

Pandemi ile alakalı şehrimiz sıkıntılı durumdadır. Sakarya bu bölgede vaka sayısının en fazla ve aşı sayısının ise en düşük olduğu illerden biridir, ben buradan vatandaşlarımdan rica ediyorum aşımızı olalım kendimizi ve çevremizi koruyalım. Bu hastalıktan dolayı gibi tüm kesimler büyük sıkıntılar yaşadılar, üzerimize düşeni yaparak pandemi kurallarına uyarak bu sorunun üstesinden gelebiliriz. Bu vesile ile pandemi sebebiyle rahatsızlık geçiren tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.

‘Sigorta Kavşağı ile alakalı vatandaşı bilgilendirmelerini rica ediyoruz’

İl Başkanı Erdoğan; Sakarya’da yapımı devam eden ve akşam saatlerinde trafiğin kilitlenmesine sebep olan Sigorta Kavşağı yapımı ile ilgili ne zaman faaliyete alınacağı varsa sorunun ne olduğunu vatandaşlara açıklanmasını rica ettiklerini söyledi. Kendilerine ulaşan bazı sorunlar olduğu ve tamamlanmasının uzadığı şeklinde olduğunu söyleyen Erdoğan, yetkililerin açıklamasının daha doğru olacağını belirtti.

‘Fındıkçılarımız yine kaderine terkedildi’

İl Başkanı Erdoğan; bu sene bölgemizde yine fındık ile alakalı şikayetler gelmeye başladı, açıklanan fiyat ile üretici fındığını satamıyor ve fiyatlar sürekli geriye gidiyor. Bunun sebeplerinden bir tanesi TMO’nun dönüm başına 120 kg satın alma yapıyor olması ve üreticilerimiz kalanını tüccara satmak zorunda kalıyor ve dolayısıyla fiyatı piyasanın %70 ini elinde tutan yabancı bir firmaya üreticilerimiz dolaylı olarak yönlendirilmiş bulunmaktadır. Bu tutum üreticiye başınızın çaresine bakın demektir, zaten maliyetlerin artmasından dolayı mağdur olmuş üretici bu şekilde bir kez daha mağdur edilmektedir.

Editör: TE Bilişim