Hendekten sonra ilk kez

Ak Parti kongrelerinde bu kez alışık olmadığımız durumlar yaşanıyor. Bilindiği üzere Ak Parti kongrelerinde çok adaylı seçimlere sıcak bakılmazken, Erenler İlçe Kongresinde tam 3 aday var. Daha önce adaylığını açıklayan mevcut Başkan Beşir Doğrusever’in ardından Erdal Köse’de adaylığını açıkladı. Genel Merkez tarafından Avukat Bülent Ateşoğlu aday gösterilirken kongrede neler olacağı merak konusu.

Ak Parti Genel Merkezi’nin pek sıcak bakmadığı çok adaylı kongreler istisnai olarak Hendek için esnetilmiş ve 2 adaylı seçime gidilmişti. Ak Parti tarihinde bir ilk olan bu kongrenin ardından şimdi ise 3 adaylı kongre gündemde. Mevcut Başkan Doğrusever geçtiğimiz günlerde mahalle temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelip desteklerini istemiş ve; ‘’ Sakarya’da birçok ilçede mevcut başkanlar göreve devam ediyor. Bende davamıza bir dönem daha hizmet etmek istiyorum. Bu yüzden adaylıktan çekilmeyeceğim’’ demişti.

3. aday Erdal Köse

Yapılan temayül yoklamalarında ismi ön sıralarda çıkan Erdal Köse'de Genel Merkez tarafından aday gösterilmemesine rağmen dün aday olacağını belirtir bir açıklama yaptı. Köse: ‘’ Değerli AkParti sevdalıları; 24 Ekim cumartesi günü yapılacak olan Ak Parti Erenler İlçe Kongresinde partimizin ilkeleri ve amaçları doğrultusunda büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine katkı sunmak amacıyla aday olduğumu dava arkadaşlarıma ve kamuoyunun bilgilerine saygılarımı sunarım. Çıktığım bu yolda delegelerimizin desteğini bekliyor kongremizin ilimize, ilçemize ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

OSMAN HAKAN KARSLI

Editör: TE Bilişim