Yaşar Yavuz’a ne oldu?..
Yavuz, Türk Harb-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı…
Açtı ağzını…
Yumdu gözünü…
Ne diyor?:
“-Uyuma Sakarya, Fabrikana Sahip Çık”

***

Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman da demişti ki:
-Yerli ve milli üretimden bahsedenler, stratejik önemi olan ve kar eden Tank Palet gibi bir kurumu neden birilerine verir?”
Ve eklemişti:
“- ‘Çalışanların hakları korunacaktır’ diyeceklerdir. Bu bir aldatmacadır. Bunun örneklerini önceki özelleştirmelerde gördük.”

***

Şu Harb-İş Şube Başkanı Yaşar Yavuz’un 30 Ekim 2018 tarihli Bizim Sakaryada yer alan ‘Tank Palet Gidiyor’ içerikli habere gösterdiği tepkiyi hatırladım:
“-Algı operasyonu yapılıyor. Haber yalan!”
Döne dolaşa nereye geldik?
Ama sendikacımızın aklı başına geldi mi?..
Umarım…
Çünkü akıl başına bugün gelmediyse yarın gelecektir; hele siyasal iktidar, Tank Palet’in gelecekteki sahibine devlet gücüyle bir yol versin, yandaş işadamını hükümetin elindeki olanaklarla bir pompalasın, Harb-İş Hanya’yı Konya’yı görecek…

Önceki anayasanın yürürlükte olduğu yıllarda varlığını duyumsatan sendikalar, daha olanların bitenlerin tam anlamıyla farkında değiller. Ülkede artık ‘güçler ayrılığı’  ilkesi geçerli değil, sendikacılığın sınırlarını çizmek tek adamın elinde, vanalar siyasi iktidarın elinde açılıp kapanacak…
Atasözü der ki:
“Ne şiş yansın ne kebap”
İnanmayın…

***

AKP kadroları kuruluş aşamasında kamu fabrikalarında ‘devlet malı, mazlum hakkı, alın teri’ kavramlarıyla örgütleniyordu. Yandaşları bu oluşumda halka dayalı şirket elemanları gibi çalışıyorlardı. AKP’nin bugün iktidarını sürdürmesi için sermayeyi kendi takımına şavullaması kaçınılmaz…
Bugünkü manzarayı siyasal iktidarın huyuna suyuna göre giderek, durumu idare ederek, gidişatı görmezden gelerek izleyen sendikacılarımız bundan böyle işlerinin zorlaşmasına hazır mıdırlar?..

***

Tank Palet’in özelleştirilmesi konusunda sendikalar ne düşünür, ne yapar?..
Asgari ücret görüşmeleri yapılırken TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a hiç bekletmeden troller aracılığıyla çullanılmıştı:
“-Sarı yelekliler çağrısında bulunuyor!”

Atasözüne inanmayın…
Ateşe vurulunca şiş de yanar, kebap da…