Evet sayfa okurları, bu haftaki yazımız geçen haftaki yazımızın devamı olacaktır.

Günlük ihtiyaçlarını gidermeyi düşünen insanlar, belli bir uygarlık düzeyine ulaşınca geleceklerini güvence altına almak, yaşamın ve ticaretin belirsizliklerine karşı, olası rizikoların ekonomik ve maddi sonuçlarından korunmak gereksinimi duymuşlardır.

Sigorta yasalarla getirilen bir düzen değil, ekonomik ve toplumsal yaşamın gelişmesinin doğal bir neticesidir. Sigortacılık ülkemizde gelişmekte olan sektörler arasında yer almaktadır.

Sigorta acenteleri, sigorta sektörünün prim üretimi içinde almış olduğu pay önem arz etmektedir. Sigorta acenteleri, sigorta sektörünün prim üretiminde başlıca etkendir.

Sigorta hizmetleri ihtiyaçlarında acentenin önemi  konusu, diğer aracı kurumlardan farklı olarak neleri içeriyor? Bu konuda daha öncede değindiğim gibi tekrar vurgulamak isterim. Sigorta acenteleri sadece sigorta ve sigorta konularında hizmet vermektedirler. Sigorta acentesinden alacağınız sigorta  hizmetlerinde, tüm bilgi ve hasar konularında acenteler konunun çözümü ve takipçisidirler. Sizlerin adına, prim ödeme günü, vadesi gelen poliçelerinizin takibi, bilgilendirme ve almış olduğunuz sigorta poliçesi ile ilgili detayların, yaşayacağınız sorunların çözümü ile ilgili uzman ve eğitimli tüzel-gerçek kuruluşlar kişilerdir.

Acenteler, direkt muhatap olacağınız,anında ulaşabileceğiniz,ekonomik konularda fiyat çalışmalarında araştırma yaparak en iyi teklifleri sunan, aldığınız ürünü,ürünleri riziko içeriğine göre değerlendiren ön bilgileri toplayarak ana şirkete adınıza sunan,gelebilecek risklerin sağlamasını yapan anlatan, tüzel ve gerçek kuruluş ve kişilerdir.

Acenteler,Ülkemizde ciddi bir istihdam sağlamakta olup, önemli hizmet sektörüdür. Sigorta acenteleri sigorta hizmetleri konusunda ve doğabilecek hasar konularında tüm takiplerinizi yaparak, yaşanacak olumsuzlukları,zaman kaybını; ortadan kaldıran en önemli aracılardır.

Evet ,değerli tüketiciler, firmalar sigorta hizmetlerinde ilk tercihiniz, yazdıklarım üzere sigorta acentelerinden olsun.  Acenteden yana tercihiniz olursa ;sigorta risk'i açısından ve ekonomik açıdan her zaman kazanan sizler olacaksınız.

Acente hizmetlerinde ve diğer yaşanan,yaşanabilecek konularda önümüzdeki hafta da geniş olarak yer vereceğim.

Kalın Sağlıcakla,

Hasan KORKMAZ

[email protected]