Evet sayfa okurları, Mübarek Kurban Bayramını geride bıraktık. Hayat devam ediyor.Önceki yazılarımda belirttiğim gibi, Acentelerin hakları olan komisyonlarının hak ettikleri ve talep ettikleri  düzeye getirilmesi  idi. Bu konuda  dönüşler çok oldu. İnşallah gereken ayarlama yapılır.

Bir diğer konu ise, Acente dışında sigorta hizmetleri sağlayan kurumların, usule uygun hizmet vermedikleri gözlenmiş ve tespiti yapılmıştı. Bu konu ile ilgili de yoğun dönüşler oldu. İnşallah     gerekli denetimler yapılarak Acentelere uygulanan yaptırımlar diğer kurumlara da yapılır.

Sigorta sektörü, sağladığı teminatlar ile gerek bireylerin gerekse Türkiye Ekonomisi'nin garantisidir. Düşünün!  Sigortanız olmadığında trafiğe dahi çıkamazsınız. Sağlık güvenceniz yok ise, özel sağlık sigortanız olması durumunda tedavi seçeneğiniz çok daha fazla olacaktır.Nakliyat sigortalarında ithalat ihracat,navlun gibi sigortalar yapılması durumda vergi indiriminden faydalanmakta ve yükünüzün sağ sağlim varış noktasına ulaşmasını garanti altına alırsınız. Bireysel emeklilik sigortanızın olması , ülkemizin toplam tasarruf tutarını yükseltirken, geleceğiniz ile ilgili de bir güvence sunmakta ve ülke ekonomisine katkı yapmaktadır.

Ülkemizde doğal afetlere baktığımızda, yıkımların ne denli ağır olduğunu görmekteyiz. Bu hasarların, yıkımların, Özel Sigorta kapsamında giderilmesi Hazineye ve ülke ekonomisine gelecek yükün en büyük gidericisidir. Özel sigorta bilincini,tanıtımını,haberlerini başımıza bir olay gelmeden yapmalıyız. Bu durum Ülke Ekonomimiz için ve bireyler için çok çok önemlidir. Özel sigortayı tanıtalım,anlatalım ki Ülke ekonomimize destek olalım, bireylerin de olası mağduriyetleri giderilsin.

Özel Sigortalarla ilgili bundan sonraki yazılarımda,özel sigortanın tanımı ve reklamı için neler yapılır daha çok tanıtım nasıl olur, nasıl destek alınır gibi çalışmalara yer vermeye çalışacağım. Sigortalı olmak geleceği güvence altına almaktır. Toplumu bilinçlendirmek gerekir. Bu konuda en büyük uğraşı acenteler vermektedir.

Evet sayfa okurları bu hafta biraz daha bilgilendirme yapmaya çalıştım ve çalışacağım. İmkan dahilinde herkesin sigortalı olması gerekmektedir.

Kalın sağlıcakla.

Hasan KORKMAZ.

[email protected]