İyi haftalar,

Mektupsuz geçen iki haftada önemli gelişmeler yaşandı.

Önceki hafta olumlu gelişme olarak yorumladığım Kırkpınar’daki Teleferik Projesi’ne duyarlılığın artması sonuç verdi. En azından öyle bir izlenim verildi. Geçen haftanın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şantiye alanındaki çalışmaların durdurulacağını açıklamış, bu büyük sevinçle karşılanmıştı.

Ne var ki, bu müjdenin ertesi günü dağın tepesine gidenler gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüler. Mesire alanı olarak tahsis edilen 60 dönüm alanda çalışmalar son hızla yürütülmüş, herkes aşağıdaki direnişle ilgilenirken yukarıda son dönemin moda deyimiyle atı alan Üsküdar’ı geçmişti.

Hatta zaman zaman alt şantiyede de çalışmaların devam ettiği şikayetleri geliyor. Tüm bu gelişmelerden sonra, konuya ilişkin henüz bir çözüm yolu açıklamayan belediyelerin gazı almak için mi böyle bir yola başvurduğu konuşulmaya başlandı.

Umarız öyle değildir.

Öğretmene şiddet!

Geçen iki haftada ısrarla üzerinde durduğumuz bir başka onu ise 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün haftasında, Adapazarı’nın en kökü okullarından birinde yaşanan öğretmene şiddetti. Konuya enine boyuna yazdığımız ve yorumladığımız için uzatmak istemiyorum, ancak ilgililere; şiddetin önüne geçilmesi için bu konuda tavizsiz olunması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Esnafın durumu

Soru Yağmuru’nda son iki haftadır esnaf temsilcilerini konuk ettik. Bu hafta da öyle oldu. Sakarya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan ile birlikte olduk.

Her üç söyleşide de, ekonominin iyi gitmediği ve esnafın yaşam savaşı verdiği görüşü ön plana çıktı. Sakarya Esnaf Odaları Başkanı Turhan Salihoğlu’nun verdiği açılan kapanan işyerlerinin istatistiği, bu görüşü destekledi.

Peki, bu sıkıntı nasıl aşılacak, esnaf ne bekliyor sorusu ise havada kaldı. Oda Başkanları, borçların ötelenmesi ya da küçük kredilerin yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırmayacağını, sadece süreci uzatacağını belirterek, “Ekonomiyi düzeltsinler, işçi, memur ve çiftçi alsın bizim işlerimiz düzelir” diyorlar. Bunun gerçekleşeceğine olan inanç ise ‘İnşallah’ düzeyinde…

Katlı Pazar’ın dönüşümü

Sakarya Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan’ın önceliği ise Katlı Pazaryeri’nin mezbelelik hali.

Dükkan sahibi 500’ün üzerinde esnafın bulunduğu pazaryerinin, esnafın kendi çabasıyla yenilenemeyeceğini belirten Kabacan, Büyükşehir Belediyesi’nin önayak olmasını istiyor. Burada yapılacak dönüşüm çalışmasının Adapazarı’nın sosyal yaşamına önemli katkı sağlayacağını savunan Kabacan, pazaryerinin altına yapılacak otoparkın ve en üst kata yapılacak sinema, salon ve diğer sosyal donatı alanlarının büyük kazanç olacağını ifade ediyor.

Zor ama imkansız değil. Gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz.

Daha iyi, dolu dolu gazetelerde buluşmak üzere hoşçakalın...