Serdivan’da O talanı görecek ve dur diyecek Serdivan Halkı çok sessiz çok!

   Sahipleri susarsa, imar rantları, Sakarya’da hala var olan çağdaş son şehir alanlarını da bitirmek için her türlü gücü kullanmak ister.

    İl’in Büyükşehir Meclisi bile, küçük-büyük hiçbir alanı detayları ile çağdaş şehircilik anlayışlarına göre yorumlamanın mesleki bilincinde olamaz?

   Serdivan’ın koca Arabacıalanı Merası gözler önünde, 10-15 yılda yok edilmedi mi?

    Son yıkım da CADDE 54 diye bir beton yığını ile geldi. Orada spor stadı, park alanları vardı. Dahası,” AKP İftar Sofraları!” kurulan mini park vardı???

    AK Parti, şu gün Arabacıalanı’nın tamamını taş-beton yığını haline getirdi.

    Meğer o talan o kadarla bırakılmak istenmemiş;” Yeşil alan kaydırması!” gibi, garip isimli bir Kaydırma(?) daha varmış kafalarda.

   Bereket İnşaat Mühendisleri Odası gibi çağdaş meslek erbaplarımız hala var: -) İyi ki, şehirde İMO Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar gibi değerler de var! 

     Serdivan’da son kaydırma neymiş? “ 132 Ada 18 Nolu parseldeki Park oradan çıksın, orası İŞ Alanı olsun!” Serdivan’ın tümü İŞ ALANI olsa, ranta yeter mi?

     Yoo,” O Park, Mina Özdoğancı Anaokulu ve Kanada Özel Eğitim Merkezi okullarının olduğu alana KAYDIRILSIN: -)” istenir. SBB de onaylar?

     Şehirlinin,” İYİ ki varlar!” dediği İMO Sakarya Şubesi, O nazım İmar Planı’nı İdare Mahkemesine taşımış.

     T.C. Sakarya 2. İdare Mahkemesi Başkanlığı da, konuyu Bilirkişi İncelemesine götürmüş. Bilirkişi raporu tam bir Çağdaş Şehir Koruma Liyakati örneği gibi:

    Cahil aklımla özetlersem;“ İstenen Plan Tadilatının; Üst ve Alt plan kararları uyumsuz. Kademeli birliktelik ilkesine aykırı. Gereklilik Analizi ve Kentsel alt yapı etki değerlendirme raporu yok.

    Mevzuata ve şehircilik ilkelerine aykırı. Resmi Kurum alanını azaltıyor. İşlemin hangi üstün kamu yararı ilkesine yönelik olduğu anlaşılamadı.

   B.B. Meclisi onaylı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı Değişikliği; plan hiyerarşisine, imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına;

    Kamu yararına aykırılık gösterdiği kanaati ile; ilgili rapor mahkeme başkanlığına sunulmuştur!” 

   

 O Bilirkişi Raporundaki yasa ve teknik terimleri; Serdivan ve Sakarya Büyükşehir Meclislerinde, bilen anlayabilen doğru yorumlayan kaç meclis üyesi vardır?

    Çağdaş Adalet’in saygınlığına bakın! Mahkeme, mesleki derinliği çok çok farklı konuyu, Mesleğin Bilirkişileri’ne bırakıyor.

   Çağdaş Meslek Erdemi de, derinlikli, kapsamlı nefis bir Bilirkişi Raporu sunuyor. Bu, ne demektir bilir misiniz?

    İnsanlığı Mesleki Liyakat, Liyakatli Yönetenler, Liyakatli Ayrımcısız Bilirkişili Denetlemeler koruyacak, yüceltecektir.

    O Liyakatlarla oluşacak; Yasama Yürütme Yargı Sistemi de onun için şart.

    Eşsiz doğa ve insan zenginlikleri olan Türkiye Çağdaş Uygarlıklar düzeyine o zaman yükselir. Ayrımsız, iyi şehirlerde, iyi eğitimli 83 milyon insanı ile: -)

    Serdivan da her şey BİZİM,” Bu devirde bu ahırların orada ne işi var? Her yer hayvan pisliği kokuyor!” yaygaramızla ve hiç plansız bozulmayla başladı.

    İlk Anadolu Lisesi de yazık ki Arabacıalanı’nı imara açan kapı gibi oldu. Sonrası, Doğa’nın, Yüzyılın Depremi ile değil, insanların yıkımı ile geldi.

    Serdivan’da yapılacak AVM tam da o ara bize sunulan projesi ile hepimizin ağzının suyunu akıttı.

   Proje tam bir uyutma çıktı. Proje dosyasındaki çakma fotoğraf da bize ilk çakma oldu? O çimenlik, ağaçlık çevre, betondan dev bir otoparkmış?

     En son da 2-3 yıl önce yıkıldım? İmarlarla yok edilen Yazlık KÖYÜ’ndeki Yeni Spor Salonu’ndan Yeni Serdivan Belediye Binası’na kadar yürümüştüm: -)

    200-300 metre kala, daha yapımı bitmemiş güzel bir binaya, koskoca,” Bu Cadde üzerindeki Son İmarlı Bina!” afişini görünce, işte orada bittim: -(

    Yazık ki, sonra da Serdivanlı aynı kafadaki siyasilere oy verdi. Dahası?

     CADDE 54 inşaatı bitmemişti. Anayollardan çevresini 2-3 yıl önce dolaştım;

    “ CADDE54, kuzey doğusunda kalan O Anaokulu’nu da, Özel Eğitim Merkezi’ni de yer!” diye yazmıştım.  Yer mi? Bugün bile,” Asla!” demek isterim.

    İnancıma göre;  Adalet var, İnsanlık Erdemi var; Erdemli Serdivanlı da var!