Şenpiliç Genel Müdürü Aydın Başyurt yaptığı değerlendirmede, “Şenpiliç olarak İSO sıralamasında ilk 100 şirket arasında bu yıl da yükselmenin gururunu yaşıyoruz. Ülkemize, toplumumuza ve sektörümüze daha fazla katkı sağlamak amacıyla stratejik olarak büyümemiz ve akıllı entegrasyonla gelişmemiz tüm hızıyla devam edecek.” Dedi.

Üretimine Sakarya’daki entegre tesislerinde devam eden ve son 10 yılda %118 büyüme gerçekleştirerek %18 pazar payıyla sektörde lider olan Şenpiliç, doğrudan 3.700, dolaylı olarak 30.000 kişiye istihdam sağlayarak ilk 50 büyük şirket arasında yerini aldı.

İkinci yatırım alanı olarak Çukurova’nın bereketli tarım topraklarına sahip Osmaniye’yi seçti. 500 milyon liralık yatırımlarıyla Kadirli ilçesinde büyümeye devam eden şirket, halen yatırımlarına devam ediyor. İlk yem fabrikasını Adana’da açan Şenpiliç, ardından 125.000 tonluk piliç eti kapasitesine sahip kesimhane yatırımını gerçekleştirdi. Adana’da yeni bir kuluçkahane ve damızlık yatırımlarını da tamamladıklarını belirten Başyurt, “Kadirli’ye yapacağımız ikinci hatla 650 kişilik yeni istihdam sağlayacağız. Sürekli yatırım yapan bir grubuz. Başladığımız planladığımız tüm yatırımları devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Şenpiliç Hakkında

Şenpiliç’in temelleri, 1978 yılında Haşim Gürdamar’ın Gebze’de kurduğu yetiştirme çiftliğiyle atılmıştır. Şenpiliç bugün, yılda 425.000 tonluk piliç eti üretim kapasitesi ve 5 milyar TL’yi aşan cirosuyla Türkiye’nin en büyük entegre piliç eti üreticisidir. 29 damızlık tesisi, 3 kuluçkahane, 3 yem fabrikası, toplamda 2,5 milyon metrekare üzerine kurulu 1.300’ü aşkın broiler çiftliği ile ileri teknoloji donanımlara sahip Söğütlü, Alifuatpaşa, Kadirli kesimhaneleri ve ileri işlem fabrikasıyla faaliyet göstermektedir. Yaygın satış ağıyla Türkiye’nin 81 iline günlük olarak piliç eti sevkiyatı gerçekleştirmektedir. İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin En büyük ilk 100 Sanayi Kuruluşu” içinde 71. sırada yer alan ve %18 pazar payıyla Türkiye’de piliç eti sektörünün lideri olan Şenpiliç, başta Irak olmak üzere Gürcistan, Körfez Ülkeleri, Türki Cumhuriyetleri, Libya, Tacikistan ve Azerbaycan dahil 30 ülkeye yılda 50.000 ton ihracat gerçekleştirmektedir.

 

Editör: Serkan Çağlar