Yılların SGK Kavşağı sorunu, yeni yapılan kapsamlı üst geçit ile dilerim doğru biter. SATSO Başkanı Sayın Altuğ’un SGK Kavşağı uyarı zamanlaması yerindeydi.

Etbalık Karasu Kavşağı’nın yapımındaki gecikmelerin sıkıntısını yaşamış bir şehiriz. O Proje hala tartışılıyor, can sıkmaya devam da edecek gibi.

SGK Kavşağı’nda yaşanacak benzeri sorunlar olursa, trilyonlar harcanan O yatırımların sorumluları düşünecek? Ya da halk gerekeni yapacak?

Bir şeyi yine ve ısrarla hatırlatacağım. Şehrimiz için ilk talebim, hiç kuşkusuz hemen şimdi Raylı Sistem Projesi’nin ilk etabına başlandığını görmektir.

İkinci ve öncelikli beklentim;

Büyükşehir Başkanlığı Seçimine 1-1,5 yıl gibi kala; Başkan Zeki Toçoğlu, D.100 Pekşenler-Yeni Atatürk Stadı Duble Yolu Projesini gündeme getirmişti.

O Proje bugün bence SGK Kavşağı’ndan da, O sorunlu Etbalık Kavşağı’ndan da önemlidir. Çünkü;

1.TEM ile D.100 ve 2.TEM’den gelerek Antalya, Eskişehir yönüne gidecek tüm büyük motorlu araçlar hiç şehir içinde girmeden geçeceklerdir.

Bir sorunlu konu da, yılların bitirilemeyen Karasu Demiryolu batağıdır. Gözler önündeki o batak da bitirilmeli. Ya da, kolaysa O trilyonları unutun denilsin.

Adapazarı merkezinde en büyük ulaşım sıkıntılarından birisi, şehir içindeki trafiğin yavaş yürümesine geçelim. Işıklarda durmak paşa gönlümüzü sıkar. Kİ;

Bunu kullanan rant da,” Şehir trafiğini yavaşlatan demiryolu şehir içinden çıkarılsın!” taşkalasına başlar. Yok öyle şehir hayatına kastetmek.

Değil demiryolu geçitleri, trafik ışıklarının kaldırılması bile bence yanlış. Demiryolu geçitleri kalksın, ışıklar da olmasın;

TEK’ten Yenicami’ye; İzmit Caddesi Alt Geçit’ten Çark caddesine 3 dakikada gelinsin; şehrin ulaşımı kördüğüm olmazsa çok şaşırırım.

Kim şehre özel otosu ile girerse yavaş araç kullanmaya da razı olacak. Ya da, tüm şehir sokaklarda.” Raylı Sistem İstiyoruz!” diye bağıracak!

Sakarya’da Çağdaş Hayat da Kent Planlama zaaflarımız bitmezse bir hayaldir.

AK Partili belediyelerin bulvarlardaki, cadde ve sokaklardaki reklam görüntü kirlilikleri de hiç sevimli değil.

İlçe belediye başkanlarının, altında isimleri yazılı olan fotoğraflarının tüm elektrik direklerine asılması? Sonra da, her tarafa Dünya Şehri afişleri ?

Bir başka falso; yaşadığım yerde şehir merkezindeki berbat asfaltlar 2-3 günde söküldü; pırıl pırıl asfaltlandı, ama?

Yarın iyi bir yağmur yağdığında yaptığımız işin kalitesi tartışılırsa kimse şaşırmasın; neden ?

Geçen hafta yağan o iyi yağmurda Adapazarı’ndan dönüyorum. Dörtyol çıkışından sonra, Arifiye’yi geçtim. Yol kenarlarında ( ve tüm yolda ) gölet gibi biriken sulardan onca arabanın korkularla geçtiğini kendim yaşayarak gördüm.

Kırkpınar merkezi bugün harika da, ilk yağmurlarda sular kenarlardan ortaya doğru gölet oluşturunca, sürücülerin ve ıslanan yayaların duaları duyulabilir.

“ Paraları çağdaş şehir için alt yapıya harcadık” denilirse, yağmur alt yapısı?

Şehri Yönetenler ayrıca,” Hedefimiz Yatay Büyümek!” der. Valla ben, yatay-dikey büyümek demem. Doğru-Planlı-Çağdaş Karakterli Büyüyen Şehir derim.

Köyleri-Meraları-Deprem Toplanma Alanlarını imara açanlar yarın; tüh ya yağmur su kanallarını unutmuşuz der mi? Biliyoruz dendi, denebilir!

Siyasi Muhalefete bir uyku parantezi; Okullar açılabilir! Okulların son halini gidin, gidin şu gün görün, uyarılarınızı ya şimdi yapı, ya da testi kırılırsa susun!

Okulların açılmasına 1-1,5 ay kala bir ilkokul tavandan zemine, pencerelerine kadar onarım için soyulur mu? Hasarlı okulsa, bugüne kadar kim ve ne bekledi? Okulları da tam da şu günlerde kimlere emanet ettiğinizi izlemelisiniz!