SEDAŞ Ekiplerinden Mazeret Üstüne Mazeret
İhbar üzerine olay yerine çağrılan SEDAŞ arıza ekipleri ise sorunu çözmek yerine mağduriyeti büyüttü. Kopan hatları bağlamak yerine ev sahibine şart koşan ekipler, geçmiş yıllardaki uygulamalarla çelişen bir talepte bulundu. Ev sahibinin tüm ısrarlarına rağmen arıza ekibi, "Önce dam direği taktır, sonra gelelim kablonu bağlayalım" diyerek müdahale etmeden bölgeden ayrıldı.
Seneler Önce SEDAŞ Kendisi İptal Etmişti
Bölge sakinleri ve mağdur ev sahibi duruma büyük tepki gösterdi. Yıllar önce bölgedeki tüm evlerin dam direklerinin SEDAŞ tarafından iptal edilerek hatların doğrudan sokak direklerinden sayaçlara bağlandığını belirten vatandaşlar, ekiplerin bu tutumunu "keyfi ve işgüzarca" olarak nitelendirdi.
Montajı ve temini günler sürecek olan dam direği şartı nedeniyle ev sahibi karanlıkta bırakıldı. Yaşanan bu sorumsuzluk karşısında çaresiz kalan vatandaşlar, yetkililerin bir an önce devreye girerek hem belediye kamyonunun yol açtığı hasarın giderilmesini hem de SEDAŞ’ın elektrik mağduriyetini derhal çözmesini bekliyor.
Haber: Muhittin Güven







