Çağrı BAYRAK 4 dizide yönetmen yardımcılığı yaptıktan sonra, 2011 yılından beri, 10 Televizyon dizisi 2 sinema filmi çekmiş, genç ve başarılı bir yönetmendir. Sakaryalıdır, Osman Nuri Bayrak ve Aysun Sevim Bayarak çiftinin büyük oğludur. Kardeşi Berk Bayrak, aynı sektör de yönetmen yardımcısı olarak çalışmaktadır. Çağrı BAYRAK son olarak DOĞDUĞUN EV KADERİNDİR isimli dizinin yönetmenliğini yaptı. On günden bu yana kendisiyle sık sık görüşüyoruz. Sebebi, başlangıçta, yakın arkadaşım ve dostum olan Babasının vereceği kritik bir ameliyat kararı il ilgiliydi. Osman Nuri BAYRAK otuz yıldır kanser ile mücadele ediyor. Gerçi Osman mı kanserle mücadele ediyor, yoksa kanser mi Osman ile mücadele ediyor belli değil. Doktorların tavsiyelerine kulak asmadan bu günlere kadar geldi. Geçenlerde gece evde düşüp kalça kemiğini kırmış. Kocaeli Üniversitesi, Umut Tepe Hastanesin de zor bir ameliyat olması gerekti. Doktorlar, ameliyat olmazsa yürüyemeyeceğini, ameliyat başarısının da çok düşük olduğunu belirttiler. Bu durumu Çağrı ile paylaştığımız zaman, bu tercihin kendisinin tarafından verilmesinin doğru olduğuna karar verdik. Bu konuşma sırasında yanımda bulunan ve Osman Nuri Bayrağın hastaneye yatırılma safhasına kadar her şeyi organize eden, aile dostu ve arkadaşı Ali ÖZKAN ,’’Osman ameliyat kararı verir’’ diyerek, arkadaşını ne kadar iyi tanıdığını gösterdi. Evet, Osman ameliyat kararı verdi. Bu kararından sonra kendisini ziyarete gittik. Sırasıyla Ali ÖZKAN, Halil İbrahim KAYA ve Ben ameliyat öncesi son görüşmemizi yaptık, bir nevi helalleştik. Bu görüşmemiz sırasında kararı nasıl verdiğini sordum. ’’Ben Tanrıya inananlardanım ve teslim olanlardanım bu rahatlıkla karar verdim’’ dedi. Ameliyat günü İbrahim MÜFTÜOĞLU, Ali ÖZKAN, Halil İbrahim ile beraber Hastane de bekledik. Tanrıya şükür ameliyat başarılı geçti. Şimdi iyileşme safhasında.

Ben DOĞDUĞUN EVİN değil, SEÇTİĞİN YOLUN kaderini belirleyeceğine inananlardanım. Osman, verdiği kararla ölümüne engel olmadı, o Tanrının işi, nasıl yaşayacağına karar verdi. Doğum ve ölüm bizim irademizin dışında oluşur, Tanrının kararıdır. Bunların dışında, aklımızla vereceğimiz her türlü kararın sorumluluğu bize bırakılmıştır. Doğrularımızla öğünürken, yanlışlarımıza, Tanrı böyle istedi diyerek kılıf bulmak kimsenin haddine değildir. Tanrı bize BEYİN ile tarif ettiğimiz çok önemli bir organ bahşetmiş, bunu kullan kararlarını ona göre ver demiş. Kimseye kiralamamızı söylememiş, ilk emri oku olmuş. Okumadan öğrenmek, doğruları bilmek çok zor. Doğum ve ölüm dışında kaderimizi biz tayin ederiz.

Bu günlerde Ülkemiz çok önemli kararların verileceği bir döneme girmiş bulunmakta. Bu karaları vererek bir gelecek oluşturacağız. Sonuçta geleceğimizin AYDINLIK MI yoksa KARANLIK MI olacağını belirleyeceğiz. Kendi kaderimizi, kendimizin vereceği kararla tayin edeceğiz. Yarın daha büyük pişmanlıklar yaşamamak için hür irademizle, iyi düşünerek karar vermeliyiz.

Dini, siyasete ve ticarete alet ederek, bizi en hassas yerimizden vuranlara, hırslarına gem vuramayarak, Ülkeyi kendileriyle beraber uçuruma sürükleyenlere dur diyerek, kaderimizi iyiye doğru değiştirebiliriz.

Açlık, yoksulluk, işsizlik, cahillik, adaletsizlik, çaresizlik kader değildir. Yaptığımız yanlış tercihlerin ve bu tercihlerde ısrar etmemizin sonucudur. Tanrıya şükür bu durumu değiştirecek imkâna halen sahibiz. Önümüzde ’ki seçimler belki de son şansımız. Bir yol ayrımına doğru gidiyoruz. Ya Hakkın yolunu seçeceğiz, ya da Şeytana uyacağız, karar ortak iradenin.

SEÇTİĞİMİZ YOL KADERİMİZ OLACAK

Sağlıklı günler dileğiyle….