Gündem o kadar hızlı değişiyor ’ki, haftalık yazılarla yetişmek mümkün değil. Bu nedenle toptan bir değerlendirme yapacağım. Büyük ağabey ve küçük kardeşi ne derse desin, ülke hızla seçime gidiyor. Siz, son kongresinde seçim yok,2023 den önce seçime gitmeyeceğiz diyen Devlet BAHÇELİ ye bakmayın, ne demişse tersini yapar, söylediklerini çabuk unutur. MHP li arkadaşlar kızmasın o kadar çok örnek verebilirim’ki,ben bile utanırım bu durumdan. Sana ne demeyin sakın, bizim geçmişimizi bilenler, Devlet BAHÇELİ nin hesabını hala bizden soruyorlar. Muhtar bile olamaz dediği kişinin önünde el pençe divan durmalar, o kişiyi ,bu günden 2023 de partisinin Cumhurbaşkanı adayı ilan etmeler, mitingler de hep bir ağızdan söylettiği ANDIMIZI yasaklayanlarla işbirliği yapmalar, daha neler neler, hangi birini sayalım. Bu nedenle Devlet Beyin söylediklerinin bir kıymeti yoktur, savunulacak bir yanı olamaz.

AKP yetkililerinin de söylediklerine bakmayın, onlarda seçim 2023 de diyorlar, âmâ bütün gelişmeler yakında bir seçim olacağını işaret ediyor.

Erken seçimler genellikle ekonomik nedenlerle gündeme gelir. Ekonominin durumu ortada. Dünya da en yüksek faiz uygulayan ülkeler sıralamasın da KONGO ile 7. sırayı paylaşıyoruz. Dünyanın en borçlu ülkeleri arasın da 6.sıradayız.Borçla alınan ev, araba, borç ödenen kadar sizin değildir. Bu açıdan bakarsak, borçlanarak yaptığımız yollar, köprüler, hastaneler, santraller, aldığımız uçaklar, helikopterler, savunma sistemleri, silahlar bizim değil. Peki, vatandaş ne durumda? Borçlu olmayan esnaf hemen hemen yok gibi. İşçi, memur, emekli icralık olmuş, icra dosyaları 25 milyonu buldu. Saatte 1000 icra dosyası açılıyor. Enflasyon resmi rakamlara göre yüzde 15,gerçek enflasyon yüzde 40 civarında. Ülkelerin enflasyon sıralamasında 15.sıradayız. Merkez Bankasına Başkan dayanmıyor,20 ayda 4.Başkan değişti. Merkez Bankası rezervleri Cumhuriyet Tarihinin en düşük seviyesin de. Asgari ücretle açlık sınırı eşitlenmiş durum da. Gelecekte daha iyi olacağına bir işaret yok. İşte bu nedenlerle erken seçim geliyor.

MHP kongresini yaptı. AKP de yakın da yapacak. Cumhurbaşkanı Anayasa değişikliği, hukukta reform, ekonomide reform söylemleriyle yeni gündemler yaratma peşinde. Gece yarısı kararnameleri ile İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ iptal etti, GEZİ PARKINI bir vakfa devretti. Tabanına önemli mesajlar ve imkânlar veriyor. ANDIMIZI İPTAL ettirerek, KÜRT kökenli seçmene göz kırpıyor. DP düne kadar kapatılmıyordu, parti kapatmaya karşıyız diyorlardı. Birdenbire ANAYASA MAHKEMESİ harekete geçti. Seçime sokulmayacak HDP nin reyleri için yakın da yeni havuçlar piyasaya sürüleceğini göreceksiniz. Esnafa sadaka mahiyetinde de olsa yardımlar yapılıyor. Çiftçiye de bir şeyler verilecek. Yakın da muhafazakâr seçmeni tatmin etmek için, dini ve milli söylemler ve uygulamalar artacaktır. AKP kongresini ve Cumhurbaşkanın konuşmasını iyi izleyin. Tam bir seçim öncesi propaganda konuşması olacaktır.

İktidarın seçime gitmekten başka çaresi yoktur. İşte bu nokta da muhalefetin ne yapacağı merak konusudur. Bu güne kadar yaptıkları yanlışları tekrarlarsa, toplumun nabzını iyi tutmazlarsa netice değişmez. Bu yanlışların başın da parti içi demokrasiyi askıya almak, adayları Genel Başkanın belirlemesine müsaade etmektir. Vatandaşın güvenini kazanmayan muhalefet, mevcut iktidarın önüne geçemez. Bu güveni kazanmak için söylemleri ile yaptıklarının uyumlu olması gerekir.

Anlayacağınız vakit tamam, seçim zamanı. Cahit Sıtkı TARANCININ dediği gibi;

HAYDİ, ABBAS, VAKİT TAMAM

AKŞAM OLDU DİYORDUN İŞTE OLDU AKŞAM

…...GENÇLİĞİMİ YAŞAMAK İSTİYORUM YENİ BAŞTAN

Mısraları atladım, işin özü şu, haydi muhalefet,gerçekmisiniz,yoksa projenin bir parçasımısınız, anlayacağınız.

Sağlıklı günler dileğiyle….