Sakarya Üniversitesinin temellerinin Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu olarak 1970 yılında atıldığını, üniversite adının alındığı 3 Temmuz 1992’den itibaren ise 28 yılın geride kaldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, 50 yıldan bu yana gelinen noktaya dikkat çekti. “Üniversiteleri üniversite yapan onların tarihleri, eğitim ve araştırmada başardıkları, gelenekleri ve vizyonlarıdır” diyen Prof. Dr. Savaşan, akreditasyonda lider, uzaktan eğitimde öncü, sürekli revize edilen eğitim-öğretim modelleri ve güçlü teknolojik altyapısı ile geleceğine yön vermek için SAÜ’yü tercih eden gençlerle ülkeye ve insanlığa hizmete devam ettiklerini kaydetti.

“50’nci yılda hedeflerimize adım adım ilerliyoruz”

SAÜ’nün öğrencilerin farklı ve farklılaşan kariyer hedeflerine destek vermeyi önemseyen bir üniversite olduğuna işaret eden Savaşan, “Sosyal Transkript, Öğrenci Ar-Ge Uyumu ve İlgi Alanı gibi uygulamalar ile UMDE, Sektör Dersleri ve İşyeri Fakültede gibi sektörle entegrasyon modellerimizle SAÜ farkını devam ettiriyoruz. 100’den fazla ülkeden 3 bin 500’e yakın uluslararası öğrenciyle, birimlerimizdeki yabancı akademisyenlerle, proje ve program ortaklıklarıyla artık uluslararası bir markayız” dedi.

“SAÜ olarak artık sahadayız”

Sakarya Üniversitesinin araştırma faaliyetleri alanında 50 yılda önemli bir konuma ulaştığına dikkat çeken Rektör Savaşan, “50 yıldır bilgiyi teknolojiye, araştırmayı ürüne dönüştürüyoruz. Araştırma faaliyetlerimizle fen, sağlık, mühendislik ve sosyal alanlarda bilgi üretmeye, katma değer yaratmaya 50 yıldır devam ediyoruz. SAÜ olarak artık sahadayız. Sağlıktan savunmaya, otomotivden siber güvenliğe ülkemizin kalkınma hedeflerine somut katkılar sunuyoruz” diye konuştu.

“Mezunlarımız SAÜ markasını oluşturuyor”

Sakarya Üniversitesinin 200 bine yakın mezununun bürokrasiden özel sektöre, siyasetten kamuya kadar birçok alanda ülkeye hizmet etiğini belirten Savaşan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaptıkları işler ile gurur duyduğumuz mezunlarımız Sakarya Üniversitesi markasının en önemli çıktılarıdırlar. Akademisyenlerimiz şu an 50 binin üzerinde öğrenciyi eğitiyor, hayata hazırlıyor. On binlerce makale ve kitap yazdılar, eser verdiler; binlerce proje tamamladılar, özel ve kamu sektörüne sayısız danışmanlık hizmeti verdiler, veriyorlar. Şu anda çalışan ve 50 yıl boyunca üniversitemize hizmeti geçmiş tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ahirete irtihal eden SAÜ çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Nice 50 yıllar boyunca, daha büyük başarılara imza atacağımız inancıyla üniversite oluşumuz 28’nci yılını, ilk adım atışımızın 50’nci yılını kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim