Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Bakan Ali Babacan’ın başlattığı siyasi hareket, Ak Parti üzerindeki etkisini göstermeye başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk günlerde Davutoğlu ve Babacan’ı ciddiye almıyordu!

Erdoğan, kaya ve yel misali örneğini vererek, hep rüzgar olsalar Ak Partiden bir toz parçası koparamazlar, diye konuşuyordu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Son günlerde bu rüzgarın kaya misali Ak Partiyi ufaladığını gördü!

Ak Partideki ufalanmayı gören Erdoğan, önlemler almaya ve toplantılar yapmaya başladı.

Erdoğan aldığı önlemlerle Babacan ve Davutoğlu rüzgarının hızını azaltmaya çalışıyor!

Eğer bu rüzgarın hızı kesilmezse, kaya ufalanıp dağılacak!

Turgut Özal’ın ANAP’ının nasıl dağıldığını gördük…

***** 

AK Partinin 18. yıl kutlamalarından konuşan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni parti iddialarıyla isimleri anılan Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a sert sözlerle yüklenmişti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin esamesi şimdiye kadar okunmamıştır, şimdiden sonra da okunmayacaktır" Diye konuşarak, Davutoğlu ve Babacan’a mesaj gönderdi.

Erdoğan’a göre, AK Partinin en önemli özelliklerinden biri değişimi kendi içinde gerçekleştirebiliyor, olmasıdır.

Erdoğan’a göre; AK Partinin bu özelliği bilmeyenler Gözleri ve gönülleri başka yerlerde olanların AK Parti çatısı altından çıktığında başarısızlığa mahkum oluyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı bu tür açıklamalarla, Davutoğlu ve Babacan’ın başarısız olacağını ve siyasetten silinip gideceklerini düşünüyordu!

Evdeki hesap çarşıya uymadı!

Pardon! Saraydaki hesap çarşıya uymadı!!!

Yapılan anketler, Erdoğan’ı ve kurmaylarını rahatsız etti!

Anketler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uykudan uyandırdı!

Erdoğan ve kurmayları Ak Parti üzerindeki iktidar olma rehavetini kaldırma mücadelesine girdi!

Erdoğan’ın söylemlerini değiştirdi!...

Milletvekillerine hitaben,

-Meclis grubumuz olarak sizlerden ricam; meclis komisyon ve genel kuruldaki kanun çalışmalarını en küçük bir boşluğa ve hataya yer vermeyecek bir şekilde hassasiyetle yönetmenizdir.

-Değerli arkadaşlar, sevgili kardeşlerim. Allah rızası için parlamento çalışmalarımızda lütfen karar yeter sayısı noktasında grubumuzu darda zorda bırakmayın. Toplantı yeter sayısında grubumuzu darda, zorda bırakmayın.

-Önce toplantı yeter sayısı karar yeter sayısı, hep birlikte orada yer alacağız ki hep birlikte muhalefetin karşısında gülünç duruma düşmeyelim. Bir iktidar partisine yakışan budur.

-Bu millet sizleri buraya bunun için gönderdi. Açık konuşuyorum aldığımız ücreti de kendimize helal kılamayız. Salı Çarşamba Perşembe üç gün. Bu Meclis’te bulunacağız ki bunun hakkını verelim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları, Davutoğlu ve Babacan tehlikesini işaret ediyor!

Sayın Cumhurbaşkanı, siyasi olarak tedirginliğini dışa vurmaya başladı.

Bu siyasi tedirginliği bir fıkra ile kolayca anlatalım;

Aslan yan gelmiş yatmış, hor hor uykuya dalmış. Sıçanın biri deliğinden çıkmış. Başlamış aslanın üzerinde oynayıp cirit atmaya. Aslan uyanmış, tedirgin tedirgin bakınmış;
-Ne oluyor üstümde diye aranıyorken kapı önünden geçen bir tilki aslanın bu durumunu görünce, hemen taşı deliğine koymuş, aslanı alaya almış:
`Ne o aslan kardeş, . Sen de minicik bir sıçandan mı korktun? Ne ayıp ne ayıp? Aslanlığa bu yaraşır mı hiç? ` demiş.
Aslan burnundan solumuş:
-Sıçandan mıçandan korktuğum yok... Benimkisi sadece merak! Uyuyan koca aslanın üstünde kim, hangi kabadayı dolaşmayı göze almış? Ben asıl onu merak ettim, demiş.

Bu aralar, AK Parti içinde kabadayılar çoğaldı!...