Anlaşılır bir durum değil, yeni yıl coşkusu ve heyecanının kısıtlanması. Yılbaşı kutlamalarının bir din ile ilişkilendirilmesi. Günlere, güzel anlamlar yüklemeye, her anlamlı ve güzel günü keyifli geçirmeye şiddetle ihtiyacımız var. Dolaylı ya da dolaysız olarak kısıtlanmamız, çok ama çok anlamsız. Bir yılı bitirip, yeni bir yıla geçiyor olmanın mutluluğunu yaşamaya karşıt görüşleri, nasıl itici buluyorsam, yılbaşı coşkusunu yansıtmayan vitrin ve mekanlar da şu sıralar çekmiyor beni. Onları da böyle günlerde bir o kadar itici, çapraşık ve bağnaz buluyorum.

Ben ve benim gibi düşünen insanlar için Yeni yıl, yeni başlangıçlar, yeni umutlar, yeni hedefler, yeni planlar ve projeler demek. Yılbaşı gecesi, biten bir yıl için az biraz hüzün, çokça umut taşırız, umutlarımız kucağımızda yeni bir yıla hoş geldin demeyi de bir din ile ilişkilendirmeyiz biz. Yılbaşı kutlamasını Noel kutlaması gibi düşünen, Noel haftası ile yılbaşını karıştıran insanlar yüzünden, sadece yeni bir yılın başlangıç heyecanını yaşadığımız bu günde eleştirilip yargılanmayı ve bastırılmayı da adil bulmuyoruz. Arada ki farkı bilmeyenler için burada yazmak ta fayda görüyorum; Hıristiyanların Noel’i   ile tüm dünya da kutlanan yılbaşı kutlaması, aynı  şey değil. Noel , Hıristiyanların bir dini bayramı. Bu dini bayram 24 Aralık'tan itibaren kutlanmaya başlanır ve Hz. İsa'nın doğumu anılır. 24 Aralık ve sonrasında devam eden Noel kutlamaları ile 31 Aralık gecesi kutlanan yılbaşı, aynı şeyler değildir. Sapla samanı karıştırmayalım.

NOEL BABA MASUM!

 Müslüman kılığında sokaklarda gezen münafık ya da kafir insan tiplemelerinin, terör nedeniyle sokaklara dökülenlerin, silahlanmanın, yalan yanlış beyanların, din, dil, rejim istismarının, ırkçılığın ,tacizlerin, ayrımcılığın hırsızlıkların, dolandırıcılığın, yurtlarda ki kuran kurslarında ki tacizlerin ,v.s  noel baba figüründen çok daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum… Ülkemiz, bütünlüğümüz ve de söz konusu dinimiz ise  Müslümanlık için, çam ağacı ve noel baba dan daha fazla tehdit unsuru oldukları fikrindeyim .Bilginize…

Dini bayramlar, kandiller ve yılbaşı gibi diğer tüm özel günler bu günlerde yapılan hediyeleşmeler, haberleşmeler, etkinlikler ve görüşmeler insanlar üzerinde güzel etkiler ve izler bırakır. Bu enerjiye, bu ışığa ve bu mutluluğa, dozunda kutlamalara mutlak ihtiyacımız var.

2018’ e sayılı günler kala olumlu ya da olumsuz yaşadığımız her ne varsa 2017 yılının bitimiyle sonlanırken… Bende 2018’in savaşların bittiği, terörün tükendiği, çocukların ağlamadığı ,insanlar ölmediği, adaletin hüküm sürdüğü, bolluk ve bereketin , huzur ile barışın hakim olduğu,  bir yıl olmasını diliyorum. Allah kötülere ve kötülüklere fırsat vermesin. Yeni yıl umutları, güzellikleri yaşama sevinçleriyle gelsin diyerek, herkese, mutlu olun, sevgiyle kalın demek istiyorum…