Sapanca Belediyesi, çürümeye terk edilmiş 25 mt.’lik Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nu yeniden hayata geçiriyor: -)

    Kırkpınar’daki Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun tadilatına başlanmış. Bitiş tarihi 02.07.2021; yani 2,5 ay sonra temmuz başında havuz hazır gibi.

    Ailemizden kardeşlerimiz havuz tadilatını yürüyüş sırasında görmüşler. Bize de ilettiler. Ertesi günü zor bekledim, gittim:

    Yüzme havuzu Kırkpınar Belediyesi varken yapılmıştı. Az zaman sonra önce belediyemiz gitti? Güzelim O pahalı tesis de ölmeye yatırıldı?

    Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’i, tabii ki bilirim; ama tanışmadık. Sapanca’nın güzel bir köşesinde, O Havuzun tadilat ihalesini yapması harika!  

     Tadilat ihalesinin tabelasını ana yol kavşağına herkese açık koyması da iyi  olmuş. İşin konusu, başlayış-bitiş süresi, toplam bedeli gözler önünde.

    İlk gittiğimde, O tabela yoktu, Açıkhava havuzundaki çalışmaların ne olduğunu anlayamadım? Tabela sonrası her yönüyle anlaşıldı.

     Geçen Salı günü de oradaydım. Tadilat tabelasını fotoğraflayıp, çalışmaları görmek için tesislere de girdim.

     Kapalı havuz yenilenirken, açık hava çocuk-genç havuzu ve Aquapark da daha kapsamlı geliştiriliyor.

     Kapalı 25 mt.’lik Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tadilatında çalışanları selamladım. Dışarısı, tesisin içi, her taraf tadilat malzemeleri ile dolu.

    Su ve ısıtma sistemleri, depolar, pompalar oldukça kapsamlı bir teknik uğraş. Anlamam, köstek olmayayım diye oralara girmedim.

   Ama, Belediye Başkanı Özcan Özen’e şu aşamada kimi bilgiler de iletmek isterim.

    Gördüm, iş başlamış yürüyor. Belediyenin belirsiz zamanlarda gidip işleri izleyen 2-3 kişilik denetim görevlisi şart. İş işten geçmeden denetim, uyarma. 

   Tadilat işlerinde ilk tespit hataları çok olur. Her aşamada Onlar görülür, gecikmeler en aza iner. İş kaliteli olur; açıldıktan sonra sorun çıkmaz.

   Havuzun mekanik sistemlerini işletecek personel keşke şu gün tadilat devam ederken belirlense? Tadilat, Onlar için doğru bir  oryantasyon eğitimi olur.     

     Tadilatı yapan firma, O işi yönetecek elemana ilk elden öğretme fırsatıdır. O elemana bir iki ay ödenecek ücret de, teknik arıza yanında hiçtir.

     Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu tüm gençler için rüya gibi bir hizmet olacak. Sadece o kadar da değil!

   Orada muhteşem bir Kültür Sanat Spor Kompleksi var. Ormanlarla kaplı Kırkpınar Yamaçları eteğinde, tablo gibi bir doğada! Zor, ama tarife çalışayım.      

    Kırkpınar Kültür Sanat ve Spor Kompleksi’nin sunduğu muhteşem tabloyu  ucundan hayal edin:

   Arabanızda piknik sandalye-masası varsa! Futbol Stadının kuzeyine ağaçlar altına çimlere kurun. Masmavi bir gökyüzü, yemyeşil yamaçlar; termosta çay!      

    Futbol sahasının batısında, giriş yolu sağında, Fenerbahçe Kürek Kulübünün muhteşem kamp tesisleri var. Avrupa; mimarisi, peyzajı; yapanın eli öpülür.

     FB Kürek tesislerinin mekan ve peyzaj bakımını yapanlar ayrı bir mucize.

     Orayı geçer geçmez Olimpik Havuz geliyor. Sonra da Sakarya’da bir eşi daha olmayan Amfiteatr, Tiyatro ve Konser Kompleksi ki;

     Sanatçıların odaları, çalışma atölyeleri, yönetim alanları çok özel ve güzeldir. Sol yanda açık havuz-aquapark ve Kırkpınarlının yaşatmadığı Kafe…

     Bence, O Kafe gece ve gündüz Kültür Sanat severleri buluşturacak çok iyi bir işletici bekliyor. Adam gibi fiyatı, sunumu ve işletmesi olabilirse!

     Başkan Özcan Özen’i içtenlikle kutlarım: -) Yarın da yazacaklarım olacak!