Yakında sandık önümüze gelecek diye ümit ediyorum. İnşallah Türk Siyasi Tarihinin en önemli seçimlerinden biriyle karşı karşıya kalacağız. Bu seçimlerde en önemli husus sandık güvenliğidir. Sandığa attığımız reylerin, sandıktan çıktıktan sonra, doğru şekilde okunması ve zabıt altına alınması gerekir. Yoksa yapılan bütün seçim faaliyetlerinin, gösterilen gayretlerin, attığımız reylerin bir önemi kalmaz. Bu konuda 2019 da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri en iyi örnektir. 31 Mart 2019 da CHP lehine yirmi bin olan farkın, 23 Haziran da sekiz yüz bin olması başka türlü izah edilemez.2008 de kurulan AKP SİYASET AKEDEMİSİN DE eğitim görenler, sandık kurulların da ve ilçe seçim kurullarında nasıl görev yapacakları konusun da eğitilmişlerdi. Bu eğitimlerin meyveleri her seçim de toplanıyor, seçim sonuçlarını hayretle karşılıyorduk.23 Haziran 2019 da muhalefet tedbirini aldı. Bütün Dünyanın takip ettiği bu seçimde, sandık başında ve ilçe seçim kurulların da oynan oyunlar, oynanamadı, gerçek irade sandıktan çıktı.

Muhalefet Partisinin yöneticilerine bir önerim var. Yüksek Seçim Kurulunun 26.01.2021 tarihli 22 numaralı kararını dikkatle okusunlar. Bu karar elektronik ortamda, güncellenmiş seçmen kütüklerinin, nasıl verileceği hakkındadır. Seçmen kütüklerini şimdiden temin etmeleri gerekir. Bu sayede mahalle ve sokak bazında seçmenle ilişki kurmaları ve sandıklarda görevlendirecekleri partilileri seçmeleri önemlidir. Özellikle seçecekleri sandık görevlerini eğitmeliler ve sandığa atacağımız reylere sahip çıkmalıdırlar.

Aslında güncel konumuz SEDAT Peker’in açıklamaları. Son ana kadar yazıyı beklettim, bakalım daha neler olacak diye. Şu ana kadar olanlar tatmin edici değil. Ben bu konuda bir iki detayın üzerinde duracağım. Bir tanesi TBMM eski Başkanı CEMİL Çiçek’in açıklması.Cemil ÇİÇEK ‘’BİNDE BİRİ DOĞRUYSA FELAKET VE SIKINTIDIR’ ’diyor ve savcıları göreve çağırıyor. Cemil ÇİÇEK ile bir dönem, dört yıl TBMM de beraber bulunduk. Kendisini severim. İyi bir insan ve iyi bir hukukçudur.2002 Kabinesinde ADALET BAKANLIĞI yaptı.2007 de Başbakan Yardımcılığı,2011 de TBMM Başkanlığı görevlerin de bulundu. Kesintisiz 31 yıl TBMM de görevliydi.Şu anda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi. Denizcilikten sorumlu Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM, oğullarının borçlu olduğu şirkete ihalesiz gemi verirken, Sayın ÇİÇEK Adalet Bakanıydı,o zaman bu konuda verilen soruşturma önergesine ne rey verdi acaba? Bu konuda savcılara talimatı neydi? İhale kanunlarında 190 a yakın değişiklik yapılırken, en etkili makmlardaydı,bir dakika beyler ne oluyor diye sordumu,merak ediyorum. Melih GÖKÇEK Ankara Belediye Başkanıyken yaptıklarını bilmiyormuydu,duymadımı, yoksa MÜCADLE BİRLİĞİ kardeşliği ağrımı bastı. Eski TBMM Başkanı Bülent ARINÇ TÜRKİYE de SİYASİ ESİRLER VAR diyor. Abdullah Öcalnı mı, yoksa Fetöcüleri mi kastediyor, açık konuşsa da anlasak. AKP her olumsuzlukta DIŞ MİHRAKLARDAN bahsediyor. Bir de İÇ MİHRAKLARA baksalar olmaz mı?

Bana ne zaman DERİN DEVLET nedir diye sorulsa, daima DERİN DEVLET DEĞİL DERİN CEP VAR diye cevpladım.Kıbrıstaki kumarhaneciye soruyorlar, benim ailem TÜRK MİLLİ MUKAVEMET TEŞKİLATININ kurucusudur diye cevap veriyor. Biz VATAN, MİLLET için çalıştık diyor. Her türlü kirli işleri yapanlar VATAN, MİLLET, ÜMMET, DİN, İMAN diyerek bunların arkasına sığınıyorlar. Bu kişilere dur deme zamanı geldi, geçiyor bile.

Sedat PEKER olayı çok vahim bir hal aldı. Bu konuda şimdilik fazla bir şey söylemeyeceğim. Ancak YILMAZ Dikbaş’ın ‘’ SEDAT PEKER’E AÇIK MEKTUBUNU’’ okumanızı tavsiye ederim.

Sedat PEKER’in bile sandığı işaret ettiği bu günlerde, inşallah sandık bir an önce önümüze gelir. KANUN DEVLETİ OLMAKTAN HUKUK DEVLETİ OLMAYA, OTORİTER DEVLET OLAMAKTAN DEMOKRATİK DEVLET OLMAYA geçemezsek, herkes için çok geç olacak.

Sağlıklı günler dileğiyle..