“ Siyaset sizi de, servetlerimizi de boşa yönlendirmesin. Sakaryalı var olan maddi-manevi zenginlikleri, liyakatli kendi bireyleriyle-aklıyla yönlendirsin!”

    Siyaset, gündemlerimizi istediği gibi geçiştirmek için müjdeler verir. Alacağını alır, söz havada kalır. Sonra ara ki siyaseti bulasın?

    1 Milyon Sakaryalı 1,5 yıldır can derdinde. Hala salgından ölenlerimiz çok.  Gündem ne, Sakaryaspor ve de Siyasetin karanlık dehlizleri?

    Sakaryaspor’u, profesyonel ve amatör tüm futbol dünyası izliyor, biliyor. Ülke sporu zaten gırtlağına kadar siyasetin elinde?

   Öyle ki; ülkede maddi olarak batmamış spor kulübü yok gibi? Batmaya sokulmamış spor kulübü var mı? Hayret, yönetmeye talip olanlar da gırla!

     Ne kadar mangal yürekliyiz? Futbol takımları batmış; herkes yönetmeye talip? Siyasi iktidar kapısına gitmeye mecbur gibi? Spor adamları da dahil?

    Spor dünyasında bile liyakat nerde? Talip çoksa, para da çok demektir! Parsa küçük. Para siyasi iktidarın kapısında?

     Devlet kasası, direkt veya dolaylı, ama öldürmeyecek kadar sporu destekliyor. Ancak kulüpleri ondurmayacak, birilerini besleyecek kadar.     

     Spor kulüpleri şu maddi şartlarda ayakta kalamaz. Hiçbir spor kulübü yarışmacı iddiasını sürdüremez. Ama, nasıl oluyorsa, kervan yürüyor.

     Yürür de; O yürüyüşte bile, sporcu psikolojisini hiç düşünemeyen kesimlere bir şeyler hatırlatmak isterim:

     Sakaryaspor’un, son finaline 2 gün kala, hangi kafa,” Final oynayacak iki takımın 1.Lige çıkmasına en tepeden onay verildi!” lafını çıkardı?

      Hayatım her yönüyle Amatör geçti; profesyonellikten anlamam! Ben bile;

   Bu takım 2 gün sonra final maçına nasıl konsantre olacak? Kaç gün önceden, kazansa da, kaybetse de lige çıkacakları söylendi;

    Kem küm yok; gazeteler elimde; Kardeş takımlar elele denilmiş!

   Yahu, O tüm sinir uçları halat gibi gergin, yılın son finalini bekleyen futbolcular şimdi O maça nasıl konsantre olacaktı?

    Sevmem ama; futbol artık vurdulu- kırdılı bir savaş gibi. Taraftarlar da 1.Lige oltasına takılmıştı. O futbolcular son düdüğe kadar nasıl savaşırdı?

    Hele, üst üste erken goller de gelince? Bir üst lige çıkılırsa; O takımda olup olamayacağını bilenler de vardır. Yani, takımın yarısı zaten kırılgandır.  

     “ Final oynayacak 2 takımın 1. Lige çıkması en tepeden onaylandı!” lafı yanlıştı. Yassıada’da yanlış ortaya çıkmış. Ama,  O HAVA için iş işten geçmiş!

    Ülke gündemi de, Sakarya gündemi de siyaseten her gün bir birinden garip müjdelerle saptırılıyor.

    Yılların,” 1000 Yataklı Hastane!” müjdesi gibi. Tamam, projesi de, ihalesi de yapılıyor dendi. Yıllarca yeri arandı; şimdi yine ihale müjdesi.

   AK Parti önce şu salgın ölümlerini bitirmeli. Yöneten AKP’lilerden aşısız olan var mı? Aşı olmayan öğretmenlerle okul açılır mı? Çalışanlar, Esnaflar?

     İl Sağlık Kadrosu salgında perişan oldu; yine de iktidara yaranamadı. Açık kadrolar dolmadı. Bir dolu kesim maaş artışı aldı; sağlıkçılar mecburcu.

     Sakarya 1000 Yataklı Hastane projesi ilk seçime zaten olamaz, olmayacak!

AK Parti; 15 Yılda SAÜ Tıp Fakültesi’ni, Bölgenin en Donanımlı Tıp Fakültesi yapamadı. Şu gün 1000 Yataklı Hastanenin sadece lafı edilebilir, ama olmaz!     

    Siyasetin söylediklerine değil, yaptıklarına inanalım. İlkin de Corona bitmeli.

İlk seçimi görelim; 1000 Yataklı Hastane olmuş mu, O’na da O gün bakılır?