Sakaryaspor Play Off ilk maçında zorlu Van deplasmanında 2-0’lık galibiyetle dönerken sadece maçı kazanmadı bununda büyük bir moral de kazanmış oldu.
Ligin son haftalarda üst üste aldığı galibiyetlerle yüzü gülen yeşil siyahlı temsilcimiz Van karşısında elde ettiği galibiyetle başarılı periyodu sürdürmüş oldu.

Lig de son 5 maçını farklı skorlarla kazanan ve Play-Off’taki rakiplerine gözdağı veren Yeşil-Siyahlılar, Vanspor önünde zorlandı diyemeyiz. Hatta rahat sezonun en rahat maçlarından birini oynadılar desek abartmış olmayız. Play Off tarzı müsabakalarda en önemli şey mental olarak bu maçlara hazırlanmıltır.
Futbolcuların play off maçlarını telafisi olmayan maçlar olarak görmesi, telafisi olmayan maçlar olduğuna zihinsel olarak hazırlanması çok önemlidir.
Van deplasmanında sahada mücadele eden yeşil siyahlı oyuncuların maça zihin olarak iyi hazırlandıklarını gördük. Bu açıdan başta teknik direktör Serdar Bozkurt olmak üzere teknik heyeti tebrik etmeliyiz.

Göreve geldiği günden itibaren savunmada Ümit, Burak ve Canberk üçlüsünden vazgeçmeyen teknik patron Serdar Bozkurt, bu kez sağ bekte ise takımın en tecrübeli isimlerinden Hakan’a tekrar şans verdi. Hakan, Vanspor karşısında çalışkanlığıyla ve takıma hücum anlamında katkısıyla sahanın en verimli oyuncuları arasındaydı.

Takımını tamamen garanti, çabuk ve ayağa pas oynatmaya alıştıran Bozkurt, orta saha kurgusunu Azad, Nuri, ve Çağrı üzerine kurarken M.Reis’i Ali Özgün ile Berk’in arkasında oynattı. M.Reis, Berk ve Ali’yi destekleyen, hücuma katkı sağlayan, orta saha ile ileri arasındaki bağlantıyı kuran bir pozisyonda yer aldı.

Her iki takımda oyuna kontrollü başladı. Vanspor 4-2-3-1 oynarken buna karşı Sakaryaspor 4-3-1-2- dizilişiyle sahadaki yerini aldı. Her iki takım da ikinci maç öncesi avantajlı bir skor elde etmek için iyi mücadele verdi.

Maçın ilk 25 dakikası iki takımın kontrollü mücadelesiyle geçti. Oyuncular birbirlerinin güçlerini test ettiler. Sakaryaspor deplasmanda mücadele ettiği için bu kontrollü futboldan pek de rahatsız olmadığını belli ediyordu. Çünkü Sakaryaspor için deplasmanda alınacak beraberlikte ciddi bir avantaj sağlıyordu.

Bu kontrollü mücadeleyle birlikte özellikle sağ kanattan Hakan’ın yakaladığı pozisyonlar, içeriye yaptığı ortalar, bindirmeler bazı tehlikeli ataklar bulmamızı sağladı. Bu pozisyonlar Sakaryaspor’a moral oldu. Ve neticede yeşil siyahlı oyuncular yavaş yavaş oyunun kontrolünü almaya başladılar. 

Hedeflerini birinci lig olarak belirleyen Yeşil-Siyahlı futbolcular ikinci yarıya çok iyi başladılar. Sakaryaspor iştahlı, tempolu ve atak bir futbol sergiledi. İleride Berk ve Ali hareketli ve araştırıcıydı. Orta sahada rakibine oyun alanı bırakmayan Sakaryaspor, özellikle Hakan, Çağrı, Ali ve Berk gibi oyuncularla da hızlı hücuma çıkarak etkili oldu. Yeşil-siyahlı ekip iyi futbolunun karşılığını 47. Dakikada Ali Özgün’ün attığı güzel golle aldı. Golden önce Vanspor takımı sanki mağlup duruma düşeceğini biliyormuş gibi oynuyordu. Tedirginakdiler. Sakaryaspor’dan çekindikleri her hallerinden belliydi.

Önce orta sahada oyun üstünlüğünü yakalayan Yeşil-Siyahlılar,  ardından da üst üste ataklar geliştirdi.

Orta sahada Barış ve Azad hem savunma görevlerini yerine getirirken hem de kazandıkları topları olumlu bir şekilde kullandı. Barış ve Çağrı çok koşarak her yerde pres yaptılar. Savunma oyuncuları neredeyse hatasız oynarken, Canberk son haftalardaki çıkışını sürdürdü.

Tüm oyuncularına kazanma arzusunu aşılayan Serdar Bozkurt’un oyun içinde yeri geldiğinde radikal müdahaleler yaptığını da gördük. Oyuna müdahale etmekten hiç çekinmedi. Örneğin yaptığı geri paslarla takımın hızını kestiğini düşündüğü Nuri-Caner değişikliğine giderek önemli bir hamle yaptı.

Hasan Bilal ve Caner topun daha çok bizde kalmasını sağlarken, Abdülaziz yaptığı bindirmelerle rakip savunma oyuncularına zor anlar yaşattı.
Sakaryaspor öne geçtikten takım olarak çok istekli oynadı. Berk de, Ali de çok çalıştı. Kazanma arzusunun bu kadar yüksek olması, saha içinde taktik disiplin ve tempo arzusunun yüksekliği Sakaryaspor adına dikkat çekiciydi.
Yeşil-siyahlıların golcü oyuncularından Berk, Van kalesinde en fazla pozisyon koklayan, ortalığı karıştıran oyuncuydu. Nitekim 82’de sahneye çıkan Berk İsmail, skoru 2-0’a taşıdı. Temsilcimiz iyi oynadığı maçta Berk Yıldız ve Ali Özgün’ün attığı şık goller ile galip gelerek ikinci maç öncesi büyük avantaj elde etmiş oldu.
Umut ederiz ki bu güzel futbol başta rövanş maçı olmak üzere play Off maçlarında devam eder ve hedefimize ulaşırız.