Sezon öncesi yapılan transferlerin ardından taraftarlar şampiyonluk için bir kadro kurulduğunu düşünmeye başlamışlardı. Ancak sezona iyi başlayamadık. Kısa süre içinde şampiyonluk iddiasından uzaklaştık. Ortaya çıkan başarısızlığın faturası ise teknik direktör İsmail Ertekin’e kesildi ve yollar ayrıldı.

Sakaryaspor altyapıda görev yapan Murat Balaban ve ekibine emanet edildi. Balaban’ın takımın başında olduğu dönemde elde edilen galibiyetler sayesinde ilk yarıyı dördüncü olarak tamamladık.

İkinci yarı öncesi Serdar Bozkurt’la anlaşıldı. Şimdi Sakaryaspor için yeni bir dönem başlıyor. 35 puanla lider Eyüpspor’un 12 puan gerisindeyiz. İkinci yarının ilk maçında sahamızda Karatay Termal 1922 Konyaspor ile oynayacağız. Hemen ardından ise lider Eyüpspor  ile deplasmanında karşılaşacağız. 1922 Konya maçını kazasız atlatıp, ardından Eyüp deplasmandan 3 puanla dönersek hem takıma moral gelecek hem de puan farkını 9’a indirmiş olacağız.

Bu iki maç bizim için çok önemli. Fakat tüm bunların yanında gerek taraftarlar gerekse de Sakaryaspor kamuoyunda herkes birbirine şu soruyu yöneltiyor; transfer gerekli mi?

Dünkü yazımda konuyla ilgili olarak Kulüp Başkanı Cevat Ekşi’nin görüşlerine yer vermiştim. Ekşi iki yoldan bahsediyor; ya borçları ödeyip, transfer yapıp en az 5 milyon harcayacağız. Ya da parayı transfere harcamadan mevcut oyuncuların ödemelerini yapıp, onlara şampiyonluğa motive ederek, kimseye borçlanmadan sezonu tamamlayacağız.

Kimilerine göre bu ikinci senaryo daha mantıklı. Bu oyuncular profesyonel. Başka bir gelirleri yok. Sadece bu işten para kazanıyorlar. Bu nedenle ödeme konusu sporcu için en önemli konudur. Futbolcuların ödemeleri düzenli olarak yapılsın, primleri, alacakları belli olsun, o zaman sahada kafaları rahat olur ve daha iyi mücadele ederler. Eğer ödemelerde sorun çıkarsa bu sorunlar saha içini de olumsuz etkiliyor.

Kadro şampiyonluk için yeterli mi?

Dolayısıyla maddi olarak sorunsuz bir dönem yaşamak sporcular için çok önemli. O zaman şu soruyu da cevaplamamız gerekiyor; Sakaryaspor kadrosu şampiyonluk için yeterli mi? Takımda iyi oyuncular var. Daha açık söylemek gerekirse bu ligde Sakaryaspor gibi bir takımı şampiyonluğa götürecek isimler bence var. Muhammed Reis, Ali Özgün, Nuri Fatih, Mehmet Boztepe, Hasan Bilal bunlar belli bir standarda sahip isimler. Ayrıca Yasin, Burak ve Berkay’ı da unutmamalıyız. Sakaryaspor’un en önemli isimlerinden biri de hiç şüphesiz Azad’dır. Azad bu takım için çok önemli bir isim. Dolayısıyla elimizde yetersiz bir kadro olduğunu söyleyemeyiz. Bu oyuncular şampiyonluğa inanırsa, ekip ruhu yakalanırsa ve yeni teknik direktör Serdar Bozkurt ile iyi bir hava elde edilirse Sakaryaspo’un başarılı olacağını söyleyebiliriz.

Transfer yapılması gerektiğini söyleyenler de var. Eksik görülen yerlere mutlaka takviye yapılması gerektiğini dile getiriyorlar. Bu görüşe de saygı duyuyoruz. Ancak ekonomik tabloyu göz önünde bulundurmadan bir değerlendirme yapmamız mümkün gözükmüyor.

Daha açık söylememiz gerekiyorsa, Kulüp Başkanı Cevat Ekşi’nin sözlerinden ben şunu anlıyorum; şu anda paramız yok. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve bazı yöneticilerin destek olması bekleniyor. Eğer böyle bir bütçeye sahip olursak da fazla alternatifimiz bulunmuyor.

O halde şu an için söylenecek fazla söz de yok. Eğer Sakaryaspor’un kasasında para varsa çok iyi bir forvet ve bir orta saha transferi yapmalı diyebiliriz. Ancak eğer para yoksa hiç maceraya gerek yok, mevcut topçuların moralini yüksek tutmak, alacaklarını ödemek, primlerini gününde yatırmak bence de daha önemli.

Bu takıma inanmak, sporcuların arkasında durmak, şampiyonluk inancıyla hareket etmek stratejik olarak daha doğru geliyor. Aksi durumda transfer yapalım derken takım içinde dengeleri bozup, sporcular arasında huzursuzluğa neden olacak eylemlerde bulunmak daha fazla zarar verebilir.