Maçın başlama düdüğüyle ne kadar zor bir maçın bizi beklediğini anlamıştık. Erken yenilen gol muhtemelen hesaplarımızı bozdu.

Ancak ilginç bir şekilde Kocaelispor erken bulduğu golle defansa çekilmeyi hiç düşünmedi. Maçın başındaki oyun planına sadık kaldı. Sakaryaspor’a karşı her yerde baskın olmaya çalıştılar, defansif ve ofansif kurgularda çabuk çoğaldılar.

1-0’dan sonra Sakaryasporlu futbolcular pas yaparak arzu ettikleri oyunu sergilemek istediler fakat bunda başarılı olamadılar. Bir türlü oyun kuramadık.

Kocaelisporlu oyuncular da Sakaryasporlu futbolcuların bu sıkıntısını anlayarak, etken atılan golün de verdiği moralle sahada daha da cesur davranmaya başladılar.

Önde oynayan, daha fazla pas yapan ve kanatları iyi kullanan Kocaelispor sürekli golü düşünmeye başladı.

Sürekli dikine ve doğru oynayarak tehlikeli ataklar geliştirdiler.

Sakaryaspor’un fizik olarak yetersizliği her halinden belliydi. Eğer fizik gücünüz yoksa unutmamalıyız ki beyniniz ayaklarınıza hükmetmez. İstediğinizi yapamazsınız. Nitekim öyle oldu.

Geriden oyun kurma kurgusu bir türlü gerçekleşmedi. 2.ve 3. Bölgelere geçişlerde sıkıntı yaşandı. Bir takım bütünlüğü yoktu. Önde çoğalmayı başaramadık.

Şuursuz ataklar geliştiren temsilcimiz, orta alan ve kanatlardan istediği topları getiremeyince gol sadece duran toplara kalmıştı. 

Burak, Yasin ve Canberk savunma arkasına atılan toplarda zaaf yaşadı. Kötü gününde olan Canberk ve Burak’ın sürekli açık vermesi rakip takımın teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay’ın gözünde kaçmamıştı. İlk çeyreğin ardından Akçay, sahanın en etkili isimlerinden Burak’ı sol kanada, Benhur’u sağ kanada çekti. Bu değişiklik sonrası oyunun seyri de tamamen değişti.

Tüm tehlikeli ataklar neredeyse bu bölgeden gelişti. Serdar Bozkurt’un Canberk’in bu durumu karşısında acil önlem alması gerekirdi.

MAÇI ORTA SAHADA KAYBETTİ

Kocaelispor sabırlı, ne yaptığını bilen, kendi oyununu oynamaya çalışan bir takım. 

Aralara attıkları paslarla savunma oyuncularımızı çok zor durumda bıraktılar. Nitekim 38 ve 41. dakikalarda üst üste goller bulan Kocaelispor’un maçı ilk 40 dakikada bitirmesini sağladı.

Sakaryaspor ilk yarıda hücumda hiçbir şey üretemezken, üç dakika içinde iki golü kalesinde görmesi takımı mental ve fiziksel anlamda tamamen bitirdi. 

Sakaryaspor maçı orta sahada kaybetti. Nuri, Çağrı, Muhammet Reis ve Azad orta sahada organize olamayıp hücumu besleyemediler.

Kontrol hep rakibin elinde oldu. 3 tane orta saha oyuncusu oyunda kaldıkları süre içinde bir tane ara pas, kaliteli derin bir top veya final pası atmaz mı? 

Koca 45 dakikada tek bir pozisyonumuz var. O da Muhammed Reis’in 41. Dakikada kafayla vurduğu, topu kalecinin çıkardığı pozisyon. Onun haricinde bırakın gol pozisyonuna girmeyi, rakibe korku verecek tek bir organize atağımız yoktu.

HİÇBİR ŞEY ÜRETEMEDİ
Serdar Bozkurt ikinci yarıya Çağrı-Ali değişikliğiyle başladı. Temsilcimiz ikinci yarıda da etkili olamadı. Gol pozisyonu bulmakta zorlandı. Rakip takım 45-60 arası ciddi, net gol pozisyonları elde etti. Kocaelispor kazandığı her topta tehlikeli ataklar geliştirdi.

Sakaryaspor savunma oyuncularının alanı ve adam paylaşımları bir türlü istikrara kavuşmayınca kalesinde birçok tehlike yaşadı. Şayet Oğuz gününde olmasaydı maç çok daha farklı gidebilirdi.

Orta saha oyuncularımız hem kendi aralarında organize olamadılar hem de pozisyon üretmediler.

Ceza sahasının içine girmeden oyunu bitirdiler! Berk ve Ali istediği topları alamadı.

Kanat organizasyonu en büyük eksiklerimizden biriydi. Kanatsız oymadık desek yeridir.

Azad ve M.Reis etkisiz kaldı. Çağrı kendisinden bekleneni gösteremedi. Nuri ve Abdülaziz’in her topu geri oynaması büyük bir sorundu.

Oyuncularının çaresizliğine daha fazla duyarsız kalamayan teknik patron Serdar Bozkurt, Abdülaziz ve Nuri’yi kenara çekerek, Oğuzhan ve Bilal’i sahaya sürdü. Bu değişiklikte takımın kötü gidişine çare olmadı

Yaşanan bunca sıkıntının üzerine Azad’ın Kırmızı Kart görüp Sakaryaspor’u 10 kişi bırakması Kocaelispor’un tamamen kontrolü ele almasına neden oldu. Maalesef bu da sorumsuzca bir davranış oldu.

NE DURUMA DÜŞTÜK
Atılan 4. gol sonrası taraftarlar skorun 4-1 olması için kendi oyuncularına tezahürat yaptılar.

Sakaryaspor şampiyonluğu kaybederken düştüğü durum ve oynadığı kötü futbol kabul edilir bir şey olamaz. Sakaryaspor camiası bunu hak etmedi. 

Bir oyun kimliği olmayan Sakaryaspor’un kapalı savunmaları açabilecek tek bir oyuncusu yoktu.

Yeşil-siyahlı futbolcular inanılmaz pas hataları yaptılar. Bu kadar hata yapan bir takımın kazanması mümkün mü? 

Serdar Bozkurt, takımın yüzünü kaleye döndürecek formülü üretemedi. Oyuna müdahale edemedi. İzlemekten öteye gidemedi.

Tecrübeli, kurtarıcı ve takımı şampiyonluğa taşıyacak oyuncu olarak transfer edilen futbolcularımız maalesef final maçında bu iddianın çok uzağında kaldılar. Oysa bu oyuncular bize bugün lazımdılar.

Sonuç olarak:

Fiziksel olarak rakibimiz daha diri bir oyun sergileyerek maçı kazanmasını bildi. Tüm şehrin morali bozuldu.

Çok üzüldük. Ama daha fazla üzülmemek için gereken derslerin çıkarılması gerekiyor.