Birinci lig mücadelesi veren Sakaryaspor, Play off ilk maçında deplasmanda Vanspor ile karşı karşıya gelecek. Vanspor maçı öncesi antrenmanları yakından takip ettim.

Teknik heyetle, sporcularla ve yöneticilerle görüşme fırsatım oldu. Hamdolsun şu an için takımda ciddi bir sıkıntı yok.
Sporcular özellikle son haftalarda iyi bir hava yakaladıklarına inanıyorlar. Moraller yerinde. Teknik direktör Serdar Bozkurt ise oyuncularına güvendiğini söylüyor.

Yönetim cephesinde de geçtiğimiz hafta yapılan ödemeler nedeniyle yüzler gülüyor. Vergi, SSK, çalışanların maaşları derken sporcuların da alacaklarının ödenmesi play off öncesi yönetimin elini ciddi oranda rahatlattı.

Başkan Cevat Ekşi ile de play off öncesi kısa bir görüşme gerçekleştirdik. Ekşi, sezon başından bu yana takımın üst lige çıkacağına inandığını söylüyor, ‘Ben inancımızı hiç kaybetmedim’ diyerek takıman olan güvenini dile getirdi.

Ekşi, ayrıca son yapılan ödemenin kendilerini çok rahatlattığını da sözlerine ekledi.

Şimdi görev sırası Sakarya kamuoyunda. Bu süreçte herkes kendi gücü nispetinden bazı katkılarda bulunabilir.

Açık söylemek gerekirse sezon başından bu yana Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce takıma ciddi ekonomik destekler sağladı. Bunun yanında yönetim kurulu üyelerinin de maddi manevi önemli destekleri oldu. Başkan Cevat Ekşi, takıma destek sağlamak için çeşitli girişimlerde bulundu. İbrahim Şahin, İdris Caymaz gibi yönetim kurulu üyeleri Sakaryaspor’a maddi destek noktasında geri durmadılar, ellerini ceplerine atmaktan tereddüt etmediler.

Tüm bu destekler sayesinde bugün bu noktalara gelindi. Şimdi önümüzde zor bir süreç var. Play off sürecinde şehrin dinamiklerinin harekete geçmesi bekleniyor. Sakaryaspor taraftarları çeşitli kampanyalarla bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar.

Bayraklar asılıyor, sosyal medya çeşitli kampanyalar düzenleniyor.

Taraftar da üzerine düşeni yapıyor. Ancak bunların yanında şehrin yöneticilerinin de üzerine düşeni yapması bekleniyor. Milletvekilleri, belediye başkanları, iş dünyası, Sakaryaspor’u sevenler bu konuda destek olabilirler.

Haksızlık yapmayalım, elbette ülke hatta dünya olarak nasıl bir süreçten geçtiğimizin farkındayız. Bu zor korona sürecinde, esnafının dükkanlarının kapalı olduğu, eve ekmek götürmenin zorlaştığı bir süreçte insanları maddi destek yapmaya zorlamak doğru değil.

Ancak Sakaryaspor açısından önemli bir aşamadayız. Bunu da görmezden gelemeyiz. Evet kimseyi zorlamayız fakat destek olma imkanı olanların da bu duruma kayıtsız kalmasını kabul edemeyiz.

Topçulara moral olacak bazı minik prim destekleri sağlanabilir. Bunun için çok büyük rakamlara ihtiyaç duyulmuyor. Küçük bazı destekler bir araya getirilerek güç birliği sağlanabilir. Bu da takıma, oyunculara ciddi moral olur. Sakaryaspor kaderine terk edilmemeli.

Sakaryaspor’u çok sevdiğini söyleyenlerden beklentimiz budur!