Pazar günü kendi sahamızda oynadığımız Bayburt Özel İdare Spor karşılaşması öncesi herhalde hiç kimse Sakarayspor’un puan kaybedeceğine inanmazdı ya da en azından inanmak istemezdi.

Bayburt, ligin en fazla mağlubiyet alan takımları arasında yer alıyor. Ayrıca Bayburt Özel idarenin bir diğer özelliği de kalesinde kolay gol görmesi. Ancak biz böyle bir takım karşısında hem de en zor zamanda, Play Off mücadelesi verdiğimi bir dönemde mağlubiyet yaşayarak zor olanı başardık!

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Serdar Hoca’nın kadro tercihinde de bu maçta ciddi sorunlar gördüm. Zaten yanlış tercihler maç içerisinde de kendini gösterdi. Kadro da oyun da iyi değildi.

Sakaryasporlu futbolcular ilk kez bir araya gelmiş gibiydiler. Futbolcular sanki birbirlerini hiç tanımıyormuş gibi sahada dolaştılar. Yardımlaşma hiç yoktu. Çok ilginç bir şekilde, Sakaryasporlu futbolcuların saha içinde birbirleriyle konuşmadıklarına şahit olduk. Ne yaptıklarını bilmeyen bir görüntü verdiler.

Her iki takımda maça tutuk başladı. Haliyle Bayburt Özel İdare, Sakaryaspor’dan çekiniyordu. Ancak Sakaryasporlu oyuncular öyle bir kötü günlerindeydi ki, bunu fark eden Bayburtlu oyuncular dakikalar ilerledikçe Sakaryasporlu oyuncuların üzerine gelmeye başladılar. İlk yarıda Sakaryaspor’un kötü futbolu karşısında Bayburt’n tehlikeli ataklarına şahit olduk. Özellikle Ömer ve İbrahim adlı futbolcular bazı net pozisyonlar elde ettiler.

Bayburt’un girdiği pozisyonlar karşısında bizim en fazla güvendiğimiz oyuncular ise maalesef uzun bir süre rakip ceza sahasının neredeyse içine bile giremediler. Ne hücum ne de bir tane orta saha varyasyonu görülebildik. Savunmanın her iki kanadında da iyi bir tablo ortada yoktu.

Bazı maçlar böyledir. Takım olarak kötü oynandığı dakikalarda bir oyuncu çıkar ve hiç hesapta yokken bir pozisyon elde eder ve takımına bazı avantajlar sağlar. Nuri’nin Sakaryaspor’a kazandırdığı penaltı da aslında tam böyle bir şeydi. Tamamen oyuncunun kendi kişisel gayretleri neticesinde elde edilen bir penaltı oldu. Tüm olumsuzluklara rağmen ilk yarıyı 1-0 önde kapatmamız bizim açımızdan iyi olmuştu. Oyun kötüydü ama en azından golü bulmuştuk.

Ali Özgün, Nuri ve Muhammed Reis gibi oyuncular Sakarayspor için önemli isimler. Bu futbolcuların kumaşının sağlam olduğu konusunda da şüphemiz yok. 18,19 yaşında profesyonel olan bir futbolcu 34,35 yaşına kadar, profesyonel futbol hayatında yüzlerce maça çıkıyor. Ve takdir edilir ki her futbolcu tüm bu maçlarda çok yüksek bir performansla oynayacak diye bir kural yok.

Serdar Hoca biraz gecikti

Dünyanın en iyi futbolcusu da olsanız bazı maçlarda iyi gününüzde olmayabilirsiniz. İşler o gün için ters gidebilir. Teknik direktörler bunu görür, anlar ve müdahale eder. Sakaryaspor teknik direktörü sevgili Serdar Hoca’nın bu tarz müdahalelerde biraz geciktiğini düşünüyorum.

İyi gününde olmayan futbolculara gereksiz bir şekilde sabrediyor. Oysa o futbolcunun gününde olmadığını gördüğü an gereken değişikliğe gitmesi beklenir. Örneğin Bayburt maçında Muhammed Reis ve Ali özgün iyi bir performans sergileyemediler. Bırakın iyi futbolu hatta kötüye yakın bir oyun çıkardılar. Serdar hocanın bu oyunculara gereken müdahaleyi yapıp, erkenden değişikliğe gitmesi gerekirdi. Bu oyunculara gereksiz yere sabretti.

Değişikliklere kadar Sakaryaspor zaten büyük bir kriz içerisindeydi. Oyunu bir türlü kontrol altına alamadı. Geç değişiklikler de gereken canlılığı takıma kazandırmadı. Zayıf bölgeler güçlendirilmedi.

Her şey ters gitti

Son 15 dakika içerisinde ise Bayburt’a karşı dengesiz yakalandığımız birçok pozisyon oldu. Özellikle Canberk’in bölgesinden etkili ataklar geliştirildiler. Nitekim golü de o taraftan gelen bir atak sonunda yedik. Yediğimiz golde kaleci Oğuz’un da geç çıkmasının etkili olduğunu belirtmek isterim. Yediğimiz gol dahi oyuncularımıza canlandırmaya yetmedi. Panik yapıp, ne yapıp edip bu gole cevap vermeliyiz, skoru lehimize değiştirmeliyiz, bunun için mücadele edelim diyen bir oyuncu tablosu göremedik.

Sonuçta 90+4’te gelen ikinci golle hepimiz yıkıldık. Berk’le başlayan hatalar zincirinin ardından sahneye çıkan Uğur Mustafa, Bayburt’a galibiyeti getiren isim oldu.

Uzun sözün kısası, Pazar günü Sakakaryaspor açısından her şey ters gitti. Kötü oynadık, iyi mücadele edemedik, galibiyeti istemedik ve sonunda kaybeden taraf olduk. Bu maç hepimiz için ders olsun.

Sezon başından beri Sakaryaspor’un en büyük probleminin orta saha orta saha ve forvet olduğunu yazıp duruyorum. Bu maçta yine bu sorunu gördük. Play Off öncesi umarım gereken ders çıkartılır. Bu halimize play off’larda işimiz zor. Bu sorunları görmeliyiz. Bunları konuşmalı, tartışmalıyız. Serdar hoca bu açıdan biraz daha fazla takıma müdahale etmeli. Oyuncuların bu eksiklerini görerek gereken önlemleri almalı.

Aksi takdirde hepimizin işi çok zor.