Sakaryaspor, tarihinde ilk kez 9 maçta 5 puanla puan cetvelinin dibine demir attı. Bu periyodda kaybedilen puan 22. Böyle vahim bir görüntüden kurtulmak ancak radikal kararlar alınıp kan değişikliği ile olur.

Sezon başı acele ile yapılan transferler bu karanlık tabloyu getirmiştir. Geçen sezon kadrosundan 6 oyuncu eksilecek, yerine 18 futbolcu alınacak! Bu hangi futbol anlayışında vardır? Giden oyuncuların süper performanslarını her hafta izlemekteyiz.

Etimesgut maçı da gösterdi ki, Sakaryaspor’un hala bir oyun şablonu yok gibi. Hücumda organize bir atak görüntüsü olamadan maç bitiyor. Gelen rakip takımlar ne acıdır ki daha çok gol pozisyonu üretiyorlar.

Bir futbol takımının başarısızlığından tek sorumlu yönetimdir. Transferi, teknik kadro seçimini ve ekonomik programı yönetim yapar. Demek ki bu işler doğru yapılmamış. Hatalar hiç başka yerde aranmasın, tüm dünyada böyle olmuştur.

Kısa bir zaman önce, Şansal Büyüka’nın Milliyet Gazetesi’nde çıkan yazısında değindiği gibi Sakaryaspor’a sıra dışı bir yönetim gereklidir. Zamanı geldi ve bu oluşum yapılmak zorundadır. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin bu yapılanmayı mutlaka başlatması gerekir. Yoksa Sakaryaspor telafisi imkansız puanlar kaybetmeye devam ederse yazık olacak, şehir olarak da çok puan kaybedilecek.