Bodrum maçı rakiplerine karşı avantaj sağlamak ve üst sıralardan kopmamak açısından mutlak kazanılması gereken bir karşılaşmaydı.

Sadece bu açıdan mı çok önemliydi bu maçın kazanılması? Tabii ki hayır! Sakaryaspor tarihine kara bir leke olarak geçen sezonun ilk yarısındaki hezimetin rövanşı bu maçta alınmalıydı.  

Karacabey maçında cezası nedeniyle oynayamayan Muhammed Reis tekrar yerine dönerken, teknik patron Serdar Bozkurt’un son haftaların formda ismi Abdülaziz’i kulübeye çekmesi şaşkınlık yaratmıştı.

Geçen haftanın verimsiz isimlerinden Mehmet Boztepe de ilk 11’de kendine yer bulamadı. 

Rakip takımda dört oyuncunun 2001, bir oyuncunun ise 2000 ve 2002 doğumlu olması gözlerden kaçmadı. 

Türk futbolunun geleceği açısından bu liglerde genç oyunculara yer verilmesi kesinlikle doğru bir karardır.

Yedek kulübesinde ise 2003 ve 2004 doğumlu futbolcuların yer alması ise bir futbolsever olarak beni ayrıca mutlu etti.

Maça gelince; iki takımında maça ne kadar ciddi baktığı hemen maçın başında belli oldu. Takımlar garanti bir oyun sergiledi.

Bodrum Stadı’nda zorluk derecesi çok yüksek, pozisyonu çok az bir puan mücadelesi izledik. 

Kontrol elimizdeydi

İlk devrede Sakaryaspor yine de daha iştahlı olan takımdı. Her şeye rağmen pozisyon üretmek istiyordu. İleride Berk ve Muhammed hareketli ve araştırıcıydı. Son haftaların suskun oyuncusu Ali Özgün ise yine kayıplardaydı.

Yeşil-siyahlıların uyguladığı iyi yerleşimli, başarılı alan daraltan savunma kurgusu Bodrumspor’un pozisyon bulmasını güçlendirdi.

Dakikalar ilerledikçe yeşil-siyahlıların güveni daha da kendine geldi, rakibin üstüne gitmeye başladılar.

Azad, Nuri ve Çağrı etkili pres yaparken defans bloklarla da çok iyi bütünleştiler. Beklerden öndeki arkadaşlarından sürekli yardım aldılar. 

Bu yarıda Nuri ve Ali Özgün, verimlilik anlamında arkadaşlarının çok gerisinde kaldılar. 

Bilhassa Canberk ve Çağrı’nın bindirmeleri gözlerden kaçmazken, Sakaryaspor’un dinamosu Azad yine çalışkanlığıyla göz doldurdu.

İlk yarının ortalarına kadar Sakaryaspor skoru kontrol altında tutma isteğinde olduğu için kalemizde çok ciddi tehlike göremedik.

Devrenin son 20 dakikasında Sakaryaspor tempoyu yükseltip ikili mücadelelerde daha istekliydi.

Sakaryaspor’un ilk yarı görüntüsü böylesi zorlu bir deplasmanda nasıl oynaması gerekiyorsa öyleydi. Rakibi provoke etmeden, oyunu mümkün mertebe soğutarak, orta alan mücadelesi. 

Yeşil-siyahlı ekip ilk devrede 10 dakikalık bölüm hariç oyunun kontrolünü sürekli elinde tuttu. Nitekim temsilcimiz 39’da Azad’la önemli bir pozisyon da yakaladı ama sonuç alamadı.

İkinci yarıda manzara aynı değildi. İlk yarıda oyunu istediği gibi yönlendiren ve kontrolü elden bırakmayan Sakaryaspor, ikinci yarıda rakibinin futboluna cevap veremedi. 

Savunma pozisyon vermedi
67’de yüreklerimiz ağzımıza geldi. Bodrumspor 67’de gole çok yaklaştı. Rakip oyuncunun kaleye gönderdiği topa son anda hamle yapan Burak, rahat nefes almamızı sağladı.

Devamlı baskı uygulayan bir rakibe karşı oyun kurmakta güçlük çektiler ama mücadeleden vazgeçmeyip, ciddi pozisyon vermemeye çalıştı.

Bodrumspor, 70’e kadar Yeşil-Siyahlı takımı adeta boğdu. 

Sahadaki verimsiz ve silik futbola duyarsız kalmayan teknik patron Serdar Bozkurt, sahanın en formsuz iki ismi Ali Özgün ile Nuri’yi kenara alarak Caner ve Abdülaziz’i oyuna aldı. 

Bozkurt’un hamleleri kesinlikle yerindeydi. Bu değişiklik sonrası oyun bir anda dengelendi. 

Yeşil-siyahlılar kenarlardan yaptığı ortalarla gol aradı ancak aradığımız golü bir türlü bulamadık. 

Sakaryaspor ilkleri sever

Sakaryaspor iyi savunma yaptığı ve iyi mücadele ettiği ikinci yarıda üçüncü bölgede biraz etkisiz kaldı.

Ancak Sakaryaspor’a üç puanı getiren asıl önemli hamle bence maçın sonlarına doğru Sakaryaspor’un kontrolü ele alması oldu.

Bodrumspor bu kontrolü ele alışımıza bir cevap veremedi.

Son dakikalardaki istekli ve iştahlı oyun beraberinde galibiyet golünü de getirdi.  83’üncü dakikada Çağrı’nın yerine oyuna giren Hasan Bilal, 90+4’te sahneye çıkarak attığı golle Sakaryaspor’u öne geçiren isim oldu. Heyecanın bir an olsun dinmediği kalan dakikalarda başka gol olmayınca Sakaryaspor üç puana uzanan taraf oldu. 

Rakibinin 15 maçlık yenilmezlik serisine son veren Sakaryaspor, kritik maçta oynadığı futbolla, özellikle son kısımda verdiği inatçı ve inanılmaz mücadeleyle üç puanı hak etti.

Maçı Bozkurt aldı
Sakaryaspor aslında takım olarak çok istekli oynadı. Azad olsun, M.Reis, Alpay, Canberk çok çalıştı. Sakarayspor taktik disiplinden kopmayarak ve kontrol futbolunu başarıyla uygulayarak güçlü rakibine ikinci yarının ilk 25 dakikalık bölümüne kadar iyi direnmeyi başardı. Ancak Yeşil-Siyahlı ekibini ısrarcı baskısı, sonunda meyvelerini verdi. Serdar Bozkurt’un yerinde ve zamanında yaptığı oyuncu değişiklikleri de takım oyununa olumlu yansıdı. Caner oyuna girdikten sonra birçok atağı başlamadan kesti, ardından Hasan Bilal fileleri havalandırdı ve Sakaryaspor bu çetin mücadeleden 
net bir skorla ayrıldı. . 

Hakem Efe Tanrıverdi da iyi bir maç yönetti. Tartışılabilir birkaç faul verilip verilmeyişi dışında sözü edilmeye değer bir durum yaşamadı.