Sakaryaspor’un Serik Belediye deplasmanından 3 puanla dönmesi hepimizin yüzünü güldürdü.

Ancak maç sonunda üç puan kadar konuşulan bir diğer konu ise Serik Belediyespor Teknik Direktörü Engin Korukır ile Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu arasında yaşanan münakaşa oldu.

Futbol içinde bu tarz tartışmalar her zaman olur. Özellikle gergin geçen müsabakalarda sinirlerine hakim olamayan taraflar arasına sık sık bu tarz münakaşaları görürüz. 

Burada önemli olan yaşanan gerilimin ardından tarafların medeni bir şekilde bir araya gelip, tartışmanın oyun içinde olduğunu kabul ederek, birbirlerinden özür dileyip, nazik bir şekilde helalleşmeleridir.

Nitekim Engin Korukır ile Turgut Babaoğlu da maçın ardından iletişim kurarak gereken iyi niyetli adımları atmışlardır. İki isme de bu yakışırdı. 

Engin Korukır’ı Sakaryasporlu taraftarlar 40 yıldır tanır. Kendisi bu kulübe hizmet etmiş bir isimdir. 

Ayrıca futbolculuğunun yanında teknik direktör olarak da Sakaryaspor’da görev yaptı. Engin Korukır, Sakaryaspor ile özdeşleşmiş isimler arasında yer almaktadır. 

Engin Hoca’yı yakından tanıyan herkes bilir ki Engin Korukır Sakaryasporludur ve hayatında en son yanlış yapacağı kulüp Sakaryaspordur.

Turgut Babaoğlu ise belediye başkanlığı kimliğinin ötesinde öncelikle iyi bir Sakaryaspor taraftarıdır. Elinden geldiğince yeşil siyahlı kulübe ve camiaya destek olmaya çalışan, tribünlerden gelen bir isimdir.

Sakaryaspor’u böylesine seven iki ismin yaşanan minik tartışmanın ardından orta yolu bulup, olayı tatlıya bağlamaları Sakaryaspor’u seven herkesi sevindirdi. Sakaryaspor ailesinin parçası olmak da bunu gerektirirdi.

Ekşi: Biz sporcularımıza güveniyoruz

Serik belediye deplasmanından 3 puanla dönen Sakaryaspor’un o gün belki de ligin en iyi futbolunu oynadığını söyleyebiliriz. Maçın ilk dakikasından itibaren oyuncuların maça çok iyi hazırlandığı anlaşılıyordu. Bu açıdan teknik heyeti ve sporcuları tebrik ediyoruz.

Maçın ardından ise Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi ile bir görüşme gerçekleştirdim. Ekşi’ye Serik karşısında bambaşka bir Sakaryaspor izlediğimizi, play off öncesi biraz olsun moral bulduğumuzu söyleyip, süreç hakkında değerlendirmede bulunmasını istedim.

İşte Ekşi’nin söyledikleri; ‘Basın mensuplarımızın bildiği gibi ben en başından beri bu takıma, oyuncularımıza güvenen bir isim oldum. Bu takımla hedeflediğimiz başarıya ulaşacağımıza inandım. Serik karşısındaki oyunu herkes gördü. Bu oyuncuların kafaları rahat olduğunda sahada çok farklı bir performans sergiliyorlar. Her zaman söylüyorum, Sakaryaspor’da kaos varmış gibi göstermek isteyenler olabilir ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Biz işimize bakıyoruz. Bizim tek bir derdimiz var o da Sakaryaspor’u birinci lige taşımak. İnşallah Play-Off’larda bu hedefimize ulaşacağız. Bunun için birlik, beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Hepimiz bu hedef etrafında kenetlenmeliyiz. Şimdi farklı bir takım hesaplar içerisinde girme zamanı değil. Şu anda konuşacağımız tek bir konu var, bu takımı birinci lige yükseltmek. Ben bu takımın başkanı olarak ve yönetim kurulu üyelerimizle Sakaryaspor’un birinci lige çıkacağına inanıyoruz. Biz sporcularımıza güveniyoruz. İnşallah sonunda gülen taraf biz olacağız.’

Aziz Duran’a vefa
Korona sürecinde kaybettiğimiz eski Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran’ın adı Kent Park’a verildi. 
Aziz Duran bu şehirde önemli hizmetleri hayata geçirmiş bir isimdir. 
1999 depreminde yerle bir olan bir şehri ayağa kaldıran ekibin en önemli isimlerinden biriydi. 
Çok zor dönemlerde belediye başkanlığı görevinde bulundu. 
Bugün Aziz Duran belediye başkanlığı döneminde neler yaptı diyorsanız insanlar birçok projeden bahsedecektir. 
Ama bana sorarsanız yaptığı en önemli hizmetlerin başında yeni açtığı yollar olmuştur. 
Duran, bu şehrin dört bir yanında yeni bulvarlar açarak şehir içi ulaşımda büyük dönüşümler sağladı. 

Ve elbette onun en büyük miraslarından biri de Kent Park olmuştur.
İşte bugün bu Kent Park’a onun adının verilmesi siyasette vefanın ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. 
Kent Park’a Aziz Duran adının verilmesini sağlayan Meclis Üyeleri örnek bir davranış sergilemişlerdir. 
Bugün Duran’a vefa gösterenlere yarın da başkaları vefa gösterir.
Bu vesileyle şehrimize ciddi katkıları olmuş merhum Aziz Duran’ı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.