Kazanılması gereken bir maçtı. Dünkü maç her yönüyle çok ilginç bir ilk 90 dakikaya sahne oldu. İki takımında kazanmaktan başka bir hedefi yoktu. Böylesi önemli bir maça iki takımda kontrollü başladı.

İlk 20 dakika daha çok yana ve geriye atılan pas trafiği ile geçti.

Sezon başından bu yana yaşanan geriye oynama ve ileride çoğalamama problemi bu maçta kendini fazlasıyla gösterdi. 4-3-3 sistemiyle maça başlayan Sakaryaspor, sürekli Abdülaziz’in oynadığı sol kanadı kullanmaya çalıştı.

Bu açıdan dünkü maçta sağ kanatta bir sorun yaşadığımızı söylemeliyiz. Bunun farkına varan teknik edip ilk yarının son 15 dakikasında bu kez Abdülaziz'i sağ kanada çekti. Fakat bu kez de sol kanat hücumlarında eksik kalmaya başladık.

İleride çoğalamayan, basit pas hataları yapan, hücum varyasyonları olmayan Sakaryaspor’un pozisyona girme şansı sadece duran toplara kalıyordu.

İlk çeyreğin sonuna kadar pozisyonumuz yoktu.

Rakip takım oyuncularının birbirleriyle sürekli oyun içinde konuşması, birbirlerini uyarmaları maçı ne kadar istediklerini gösteriyordu.

Rakip oyuncular Sakarya'ya en az bir puan almak için gelmişlerdi. Bu çok belli oluyordu.

Bizim yana ve geriye oynadığımız ilk yarıda Kırşehirli oyuncular hızla atağa çıkmaya çalışıyordu. İlk yarı sahada çok istekli olduğumuzu söylemek zordu. Ciddi pozisyonlar üretmekte zorlandı. En net pozisyonumuzu yine Abdülaziz'le yakaladık: Onur’un attığı kısa topa sol ayağıyla güzel bir vuruş yapan Abdülaziz’in şutunu kaleci Ahmet, güçlükle çıkardı.

35’ten sonra ise Sakaryaspor, rakibi üzerinde biraz daha baskı kurmaya çalışan taraftı. Sağ kanat ağırlıklı gerçekleştirdiğimiz ataklarla topu rakip ceza sahasına taşımaya çalıştık.

Son dakikalarda tempoyu iyiden iyiye yükselten Sakaryaspor, aradığı golü 43’te buldu. Abdülaziz’in mükemmel ortasına aynı güzellikte bir vuruş yapan Muhammed Reis, Sakaryaspor’u öne geçiren isim oldu.

Gol Sakaryaspor'a moral olmuştu fakat gole rağmen Kırşehirli oyuncuların maçtan kopmadıklarını da söyleyebiliriz.

İkinci yarıya ise Kırşehir Belediye sistem değişikli yaparak çıktı. Hücuma üç kişi sürülmüştü. Sakaryaspor ikinci yarıya da biraz tutuk başladı. İkinci yarıda dakikalar ilerledikçe Kırşehirli oyuncular da tempoyu arttırarak Sakaryaspor üzerinde hakimiyet kurmaya başladılar.

Orta alanı yüksek tempoyla çok rahat geçip arka arkaya çok adamla ve organize biçimde üzerimize geldiler. Bunun en önemli nedeni Sakaryaspor’un top rakipteyken iki kişi eksik savunma yapmasıydı.

Sol kanatsız oynayan Yeşil-Siyahlı takımda Muhammed Reis, Canberk’e yardım ederek zaman zaman Erbay bölgesinden gelen ataklarını kesmeye çalıştı.

Yeşil-siyahlı takımda dün orta saha oyuncularında da ciddi bir yorgunluk gözleniyordu. Orta sahada gerektiği gibi organize olamadık. Belli bir istikrar sağlayamayınca açıklar vardık. Rakip takım bu boşluklardan istifade ederek tehlikeler yaratmaya başladı.

Kırşehir 58’de Eren Taşkın’la gole çok yaklaştı. Bu oyuncunun altı pasa yakın yerden yaptığı kötü vuruş yüreklerimizi ağzımıza getirdi.

Ardından gelişen Sakaryaspor atağında M.Reis’in şık pasıyla buluşan Berk’in vuruşunu önce kalecinin parmaklarından süzülüp direğe çarpan top oyun alanı dışına çıktı.

Dakikalar ilerledikçe Yeşil-Siyahlı takımın orta sahası ve hücum hattı adeta SOS vermeye başladı.

Çağrı ve Aziz alışılmış biçimde hiç defansif görevlerini yerine getiremiyordu.

Berk ve Çağrı her zamanki gibi yer seçiyor ve preste yetersiz kalıyordu.

Çok sayıda yaşanan kale önü tehlikeleri şans eseri ve rakibin son noktalardaki beceriksizliğiyle sayesinde gole dönüşmedi.

Çağrı ile Aziz’in geri dönüşlerde geç kalmaları Caner ile Azad’ı zor durumda bırakıyor, dolayısıyla savunmada güçlük yaşıyordu.

Takımının çaresizliğine tepkisiz kalamayan Serdar Bozkurt, M.Reis- Nuri, Berk-Ali Özgün değişikliğine gitti. Dakikalar geçtikçe değişiklerin de pek işe yaramadığı görüldü.

Kontrolü ele alan Kırşehir, 73. Dakikada penaltı kazandı. Penaltının başlangıcının hücuma çıkarken Çağrı’nın kaptırdığı top olduğunu yazmadan da geçmek istemedim. Ali’nin köşeye giden topunu mükemmel bir hamleyle çıkaran Oğuz, Sakaryaspor’u ayakta tutan isim oluyordu.

Penaltıyı kaçıran Kırşehir, maçı bırakmayarak baskıyı iyice arttırdı. Erüment Coşkundere maça ortak olmak için her türlü hamleyi yapıyordu. Yeşil-beyazlı kenar yönetim son 15 dakikada iki oyuncu değişikliğine daha gitti. Bilhassa 20 numaralı Furkan’ın oyuna girmesiyle tehlike daha da çok aratacağını hissettiriyordu. Bu oyuncunun akıl dolu pasları ve ortaları kalemizde tehlikeli ataklar görmemize neden oldu.

Son dakikalarda Caner-Devrim değişikliği sonrası oyunun havası ve rengi bir anda değişti.

Caner’in oyundan alınması çok doğru bir tercih gibi durmadı.

Her ne kadar sonuca yönelik alanda çok fazla bir şey yapmasa da kanaatimce bizi Kırşehir karşısında diri tutan ve dengesiz yakalanmamızı engelleyen en önemli isimdi Caner.

Zayıf bölgeyi güçlendirmek için bir zayıf halka daha eklemek zinciri güçlendirmez, aksine daha da zayıflatır. Nitekim Caner'in oyundan çıkması aleyhimize oldu.

Devrim’in hücuma çıkarken kaptırdığı inanılmaz toplar kalemizde pozisyon görmemize ve rakip takımın güven kazanmasına neden oldu.

Hücum ile savunma arasındaki iyi bağlantı tamamen koptu.

Devrim ayağa oynamadığı ve kaptırdığı toplarla kendi arkadaşlarını da takımı da olumsuz etkiledi.

Son dakikalarda yapılan inanılmaz hatalar sonrası sancı, tedirginlik iyice arttı.

Orta alan oyunu ve kanat varyasyonları bir türlü tutmuyordu.

Çağrı bu bölgede top alışverişine en fazla katkı yapması gereken oyuncuydu ama bekleneni veremedi.

Sakaryaspor maçı orta sahada kaybetti. Sakaryaspor’un yapmak istediklerini Kırşehir yaptı ikinci yarıda.

Ali’nin etkisizliği, Nuri ve Çağrı’nin her topu geri oynaması ve gereksiz çalım varyetaları negatif bir etki yaptı.

Nitekim 90+4’te oyuna sonradan dahil olan Furkan’ın attığı güzel gol hepimizi yıktı.

Maçın geneline bakıldığında oyun açıkçası hiç ama hiç iç açıcı değildi. Maç başından sonuna kadar oyunsal anlamda sıkıntılı ve sancılıydı.

Yeşil-siyahlı ekip rakibi karşısında hakimiyet kuramadı. Çok sayıda atak yedi. Orta sahada iyi organize olamayınca gol pozisyonu bulmakta zorlandı.