Sakarya'nın ihracattaki yükselişi devam ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendiren SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya’nın tarihi bir başarıya imza attığını duyurdu.
Başkan Altuğ’un verdiği bilgilere göre, Sakarya, Eylül 2025'te Ağustos ayına kıyasla %76.3 gibi rekor bir artışla, geçtiğimiz yılın Eylül ayına kıyasla ise %2’lik bir artışla toplam 614 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaştı.
Bu rakam, Sakarya’nın hem bu yılın rekoru hem de tüm zamanların Eylül ayı rekoru olarak kayıtlara geçti.
Kümülatif İhracat 4 Milyar Doları Aştı
Başkan Altuğ, yılın son çeyreğine girilirken Sakarya’nın kümülatif (toplam) ihracatının 4 milyar doları aştığını belirtti. İhracat performansıyla Sakarya, Türkiye genelinde en çok ihracat yapan 7. il konumundaki yerini korumayı başardı.
Açıklamada, Sakarya’nın 25 ana sektörde, dünyanın 113 farklı noktasına ürün gönderdiği de vurgulandı.
Başkan Altuğ, bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Her dönemde ve fırsatta dünya için üreten, ülkemiz için rekabet eden tüm firmalarımıza ve emektar çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.



