600 KİLOMETRELİK NAKLİYE SKANDALI: PANCAR TARLADA KALDI!

Adapazarı Şeker Fabrikası'nın kapanmasının ardından pancar alım kotasının Niğde’deki Bor Şeker Fabrikası’na devredilmesi, Sakaryalı üreticiler için adeta bir kâbusa dönüştü. Hasat ettikleri ürünleri yaklaşık 600 kilometre uzaklıktaki fabrikaya göndermek zorunda kalan çiftçiler, bölgeye yeterli sayıda tır sevk edilmemesi nedeniyle büyük çaresizlik yaşıyor. Günlerdir tarlada bekletilen pancarların çürüme tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine üreticiler, çareyi traktörlerinin direksiyonuna geçip yola çıkmakta buldu.

Sdggds

%15’LİK 'SİZDEN FIRE' KESİNTİSİ ÇİFTÇİYİ ÇİLEDEN ÇIKARDI!

Çiftçilerin tepkisini çeken bir diğer skandal iddia ise teslimat sırasındaki fire kesintileri oldu. Ürün üzerindeki toprağın tamamen temizlenmesine rağmen, üzerine ilave %15 oranında fire kesintisi uygulandığını belirten üreticiler, alın terlerinin göz göre göre gasbedildiğini ve ekonomik olarak yıkıma sürüklendiklerini dile getirdi.

3 BİN 720 TL FİYAT İSYANI: "MALIYETI BİLE KARŞILAMIYOR!"

Açıklanan ton başına 3 bin 720 liralık şeker pancarı fiyatı, giden katlamalı üretim maliyetleri karşısında bardağı taşıran son damla oldu. Taban fiyatı tamamen yetersiz bulan pancar üreticileri, rakamın derhal 4 bin 200 TL ile 4 bin 500 TL seviyesine çekilmesini talep ediyor.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI!

Geciken avans ve ürün bedeli ödemelerine de isyan eden üreticiler, kornalara basarak Adapazarı Şeker Fabrikası önünde gövde gösterisi yaptı. Eylemin büyümesi üzerine polis ekipleri fabrika çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak barikat kurdu.

Ürünlerinin bir an önce nakledilmesini, alım fiyatlarının revize edilmesini ve fire mağduriyetinin son bulmasını isteyen çiftçiler, sorun çözülene kadar mücadeleyi bırakmayacaklarının mesajını verdi.

Sdgdg

dfhfdhdhf

Muhabir: Haber Merkezi