İlk Girişim Çarşamba Günü Yaşandı

Olayların ilki geçtiğimiz Çarşamba günü meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir kuyumcu dükkanına gelen erkek bir şahıs, elindeki 2 adet gram altını bozdurmak istediğini belirtti. Altınları teslim alan kuyumcu, yaptığı titiz inceleme sonucunda ürünlerin sahte olduğunu fark etti.

Durumun anlaşıldığını ve foyasının ortaya çıktığını sezen şüpheli, panikleyerek hiçbir işlem yapmadan ve altınları da bırakarak hızlıca iş yerinden ayrıldı.

İkinci Şüpheli Cuma Günü Ortaya Çıktı

Bu olaydan yalnızca iki gün sonra, Cuma günü benzer bir dolandırıcılık girişimi daha yaşandı. Bu kez farklı bir kuyumcu dükkanına gelen başka bir erkek şahıs, yine 2 adet gram altını nakde çevirmek istedi.

Ancak Sakarya esnafının dikkati bu oyuna da geçit vermedi. Yapılan kontrollerde altınların sahte olduğu bir kez daha tespit edildi. Yakalanacağını anlayan şüpheli, hızla kuyumcu dükkanından uzaklaşarak kayıplara karıştı.

O Anlar Güvenlik Kamerasında Her iki olayda da sahte altınlarla esnafı kandırmaya çalışan şüphelilerin, oyunları bozulunca panik içinde iş yerlerinden kaçtığı anlar dükkanların güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Polis İnceleme Başlattı

Kuyumcu esnafının durumu emniyet güçlerine bildirmesi üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleme altına alan polis ekipleri, eşkalleri belirlenen ve birbiriyle bağlantılı olabileceği değerlendirilen şüphelileri yakalamak için geniş çaplı inceleme başlattı. Yetkililer, özellikle altın alım-satımı yapan esnafı sahte ürünlere karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Muhabir: Haber Merkezi