İlçe ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağlaması hedeflenen festival, üç gün boyunca sürecek çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve gösterilerle bölge halkına coşkulu anlar yaşatacak.

ÜÇ GÜN SÜRECEK COŞKULU PROGRAM

Pamukova’nın bereketli topraklarında yetişen dünyaca ünlü ayvasının ve yöreye özgü doğal ürünlerin tanıtılacağı festival, Sakarya ve çevre illerden gelecek binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

9 Ekim Cuma günü başlayıp 11 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek olan festivalde, yöresel standların yanı sıra kültür-sanat etkinlikleri ve renkli yarışmalar yer alacak.

BAŞKAN FATİH AKIN’DAN TÜM HEMŞEHRİLERİNE DAVET

Hazırlıkların eksiksiz tamamlandığını ve heyecanın dorukta olduğunu belirten Pamukova Belediye Başkanı Fatih Akın, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"PAMUKOVA’MIZ FESTİVALE HAZIR!

İlçemizin bereketini, kültürünü ve birbirinden değerli yöresel ürünlerini hep birlikte tanıtacağımız 7. Ayva ve Yöresel Ürünler Festivalimiz için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. 9-10-11 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğimiz festivalimizde, üç gün boyunca birbirinden güzel etkinliklerle, coşku ve heyecanla bir araya geleceğiz.

Pamukova’mızın güzelliklerini paylaşmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve bu güzel festival coşkusunu hep birlikte yaşamak için tüm hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi festivalimize davet ediyoruz.

Pamukova’mız hazır, biz hazırız! Sizleri de bu güzel coşkuya ortak olmaya bekliyoruz. Haydi, festivalde buluşalım!"

Muhabir: Hüsameddin Acar