Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında yapılan toplantıda 17 madde görüşüldü.Gündem maddeleri öncesinde yapılan konuşmalarda MHP'li meclis üyesi Selim Özen, engelliler için bir okul yapılması talebinde bulundu.

Bu talebi yanlış bulduğunu belirten Başkan Süleyman Dişli, "Bir taraftan onları toplumdan ayırmayalım diye uğraş verirken diğer taraftan sizin bu talebiniz çelişki yaratıyor.Biz herkes aynı şartlarda aynı ortamda eğitimini görsün istiyoruz"dedi.

MHP'li meclis üyesi Hayrettin Bektaşoğlu, ilçe sınırları içinde bir organik pazaryeri kurulması talebinde bulundu.

Bektaşoğlu, "İnsanlar topraktan uzaklaştı.Belli mekanlarda Hobi Bahçeleri kurabiliriz. İnsanlar belirli bölümlerini kiralar, burada ekin ekebilirler.Böylelikle halkı biraz toprağa bağlayabiliriz" dedi. Bektaşoğlu hasarlı binaları da gündeme getirerek çalışma yapılmasını istedi.

İmar ve Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Deverendi, hasarlı binalarla ilgili olarak planlı bir çalışma zaten yapıldığını ifade etti. Revizyon öncesi jeolojik çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Deverendi, "3 katta daha çok küçük parsellerde problem yaşıyoruz. 3 kat probleminde ciddi bir çalışma hazırlıyoruz.Bina analizleri bitti ihalesi yapılacak. Bu raporu Kasım ayı meclisine yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim