Google arama motorundan, “Sakarya Üniversitesini seçmeniz için 10 neden” Diye yazarsanız, Sakarya Üniversitesinin eğitim kalitesi karşınıza çıkar.

1-AVRUPA MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ ALAN TEK ÜNİVERSİTE

Sakarya Üniversitesi, dünyanın en saygın ödüllerinden birisi olan Avrupa Kalite Ödülü’ne Türkiye’de sahip tek üniversitedir.

2000 yılında başlattığı kalite çalışmalarının meyvesini 2010 yılında aldığı ‘Türkiye Mükemmellikte Büyük Ödülü’ ile taçlandıran Sakarya Üniversitesi, 2013 yılında ‘Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü de alarak bu başarısını sürdürmüştür.

Ulusal düzeyde bu başarıları elde eden tek üniversite olan SAÜ, 2015 yılında EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü de alarak başarılarına bir yenisini daha eklemiştir.

2-GÜÇLÜ VE NİTELİKLİ AKADEMİK KADRO

Sakarya Üniversitesi 249 Profesör, 224 Doçent, 541 Yardımcı Doçent ile toplamda 2.519 nitelikli ve yetkin öğretim elemanı ile öğrencilerini hayata en hazır şekilde mezun etmektedir.

Bütün öğrencilerine eşit ve kaliteli biçimde eğitim vermeyi sürdüren Sakarya Üniversitesi akademik kadrosunu sürekli olarak hem kalite hem de sayı olarak arttırıyor. Uluslararasılaşmaya büyük önem veren Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri birçoğu yurtdışı deneyimine sahiptir.

3-ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞE SAHİP DİPLOMA

Sakarya Üniversitesi mezunları, diplomalarının yanında aldıkları diploma eki ile uluslararası tanınırlık kazanıyor.

4-ÇİFTE DİPLOMA İMKANI

Çift Anadal (ÇAP) uygulamalarının çokluğuyla dikkat çeken Sakarya Üniversitesi’nde Fen-Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi başta olmak üzere çeşitli fakülte ve bölümlerde çift anadal yapılmasına olanak sağlanıyor. Başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrenciler Sakarya Üniversitesi’nde iki ayrı programdan eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilme imkanına sahip olmaktadır.

5-GENİŞ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ YELPAZESİ

Sakarya Üniversitesi’nde uluslararası bir üniversite olma yolundaki hedefi doğrultusunda 60 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 öğrenci eğitim görüyor.

Bu sayı ile Sakarya Üniversitesi Türkiye’de en çok uluslararası öğrencinin eğitim gördüğü üniversitelerden birisidir.

Sakarya Üniversitesi öğrencileri dünyanın dört bir tarafından eğitim görmek için ülkemize gelen öğrencilerle aynı ortamı paylaşarak dünyayı tanıma imkanını elde ediyorlar.

6-GÜÇLÜ BİLİŞİM ALTYAPISI

Sakarya Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde kablosuz ağ bağlantısı ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilere kimlik karşılığı ödünç dizüstü bilgisayar hizmeti sunulmaktadır.

Sakarya Üniversitesi öğrencileri SABİS (Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi) sayesinde elektronik ortamda hızlı bir şekilde kayıt olmakta, kayıt yenileyebilmekte, notları görüntüleyebilmekte ve daha birçok hizmete çevrimiçi erişebilmektedir.

7-BİLGİYE SINIRSIZ ERİŞİM. 7/24 AÇIK KÜTÜPHANE

Öğrencilerin ders dışı boş zamanlarını kütüphanede geçirmeleri, kitap ve çevrimiçi (online) kaynaklara zaman sınırlaması olmadan ulaşmalarını amaçlayan SAÜ, bu doğrultuda Merkez Kütüphanesini 7 gün 24 saat açık tutmakta.

Öğrencilerin özellikle sınav dönemlerinde geç saatlere kadar ders çalışmak için yoğun olarak kullandığı Merkez Kütüphane, bir ders çalışma ortamıyla birlikte bilgisayar laboratuvarı, kablosuz internet erişimiyle de internetin getirdiği sonsuz bilgi erişimine de imkân veriyor.

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 10 bin metrekarelik alanda aynı anda bin 300 kişiye 7/24 hizmet vermektedir. Sakarya Üniversitesi öğrencileri 250 bini aşkın basılı eserin yanında, milyonlarca elektronik kaynağa tam metin sınırsız erişim olanağına sahiptir.

8-UYGULAMALI EĞİTİM: İş hayatına bir adım önde başlayın.

Üniversite-Sanayi İşbirliği ile geliştirilen 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri (İşyeri Uygulaması) ile UMDE (Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi) kapsamında İş Yaşamına Bir Adım Önde Başlayın.

Türkiye’de ilk defa Sakarya Üniversitesi tarafından uygulamaya başlayan 3+1 Eğitim Modeli ile öğrenciler teorik bilgilerini uygulama ile bütünleştirerek ezberci bilgi yerine uygulamalı bilgi ve beceriye sahip oluyorlar.

3+1 Modeli ile öğrenciler 3 dönemi okulda teorik ve pratik eğitim alıyor, 1 dönemi ise tamamen işletmelerde uygulamalı eğitim alarak geçiriyor.

Sakarya Üniversitesi’ne bağlı tüm Meslek Yüksek Okulları’nda uygulamaya başlanan sistemle okullarında yeterli teorik eğitimi alan öğrenciler, son dönem gittikleri kurumlarda uygulamalı eğitim alıyor ve iş hayatını yerinde görerek alanlarının gerektirdiği pratik beceriyi ediniyor.

Ayrıca, her ne kadar tüm Teknoloji Fakültelerinde uygulansa da, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde uygulanan, sistemsel ve yönetimsel olarak önemli farkındalıklar içeren 7+1 Eğitim Modeli ile Teknoloji Fakültesi öğrencileri de öğrenimlerinin son yıllarında 1 dönemlerini bizzat işletmelerde aday mühendis pozisyonlarında geçirerek hem teorik bilgilerini uygulama becerisiyle bütünleştirme olanağına sahip oluyorlar, hem de daha mezun olmadan iş tecrübesine sahip oluyorlar.

UMDE (Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri için diğer modellerde olduğu gibi öğrencilere önemli bir iş tecrübesi kazanmayı sunuyor. Endüstri Mühendisliği öğrencileri seçmeli olarak alacakları UMDE kapsamında 1 dönemlerini işletmelerde geçirerek hem uygulama becerisi kazanıyor hem de iş tecrübesine sahip oluyorlar.

9-HUZUR DOLU EŞSİZ BİR KAMPÜS

Sakarya Üniversitesi’nin Sapanca Gölü manzaralı yemyeşil kampüsünde öğrencilerin rahat bir eğitim alması için her türlü olanak düşünülmüştür. Öğrenciler posta ve banka hizmetleri için kampüste bulunan şubelerden yararlanmaktalar. Beslenme ihtiyaçlarını ise, merkez yemekhane ile birlikte kampüs içerisinde bulunan birçok kafeden karşılamaktalar. Sakarya Üniversitesi’nin tüm kampüslerinde kablosuz ağ bağlantısı ve öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Kütüphane hizmetleri ise merkez ve fakülte kütüphanelerinden verilmektedir. Öğrenciler, İstanbul’a yakın ama İstanbul’un karmaşasından uzak, rahat, dingin ve tam bir öğrenci atmosferinde eğitim göreceklerdir.

10-ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİNDE LİDER ÜNİVERSİTE

Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de Erasmus öğrenci değişim programlarına en fazla bütçe ayıran üniversitelerden birisi olmanın yanı sıra, bu sayede ikili anlaşmalar çerçevesinde yurtdışına en fazla öğrenci gönderen üçüncü üniversite durumunda.

Sakarya Üniversitesi’nin, ERASMUS ve Mevlana öğrenci değişim programları çerçevesinde 40 ülkede, 240 üniversite ile anlaşması bulunuyor.

Sakarya Üniversitesi, Türkiye’de ERASMUS öğrenci değişim programlarına en fazla bütçe ayıran üniversite olmanın yanı sıra, bu sayede yurtdışına en fazla öğrenci gönderen ikinci üniversite durumunda.

Google de Sakarya Üniversitesi için güzel şeyler yazarken, Profesör sıfatlı Ebubekir Sofuoğlu, ulusal bir kanalda fuhuş yuvası suçlaması yapıyor!

Bu suçlama, Sakarya Üniversitesi için Adil Öksüz vakasından sonra en tahrip edici bir davranış!

***** 

ADİL ÖKSÜZ VE EBUBEKİR SOFUOĞLU…

Sakarya Üniversitesi ne kadar güzel anlatılmış internet ortamında!

Bugün internet ortamına Z Kuşağı hakim!

Z Kuşağı için İnternet Çocukları diyebiliriz!

İnternet Çocuklarını aldatmak, kandırmak zordur. Çünkü onlar sürekli sorgular…

Dünya onların parmaklarının ucundadır!

Z Kuşağı, Adil Öksüz’e teslim olmayarak, Adil Öksüz’ün planlarını bozdu…

Sakarya Üniversitesindeki Adil Öksüzcülerin maskesini de Z Kuşağı düşürdü!

Şimdi Ebubekir Sofuoğlu diye makamı büyük, kendi küçük bir adam çıkmış, Z Kuşağına iftiralar atıyor!

Profesör Ebubekir Sofuoğlu Z kuşağını hedonistlikle suçluyor!

Profesör Sofuoğlu’na göre Z Kuşağı hedonist , Sakarya Üniversitesi de fuhuş yuvası!hedonist

Zavallı Profesör bunları söylerken de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şahit gösteriyor!

Apart evlerin olduğu Serdivan bölgesinde Sofuoğlu’na göre fuhuş evleri var!

Adam, fuhuş yapılan evleri de biliyor ve kendine inanmayanlara, gelin sizi götüreyim fuhuş evlerine, diyor!

Sen stüdyodakileri götüreceğine, emniyet yetkililerini götür fuhuş evlerine…

Z Kuşağı düşmanı Profesör Sofuoğlu’na göre Sakarya Üniversitesi, şehri geliştirmiyor, ama şehirdeki fuhşu geliştiriyor!!!

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu AK Partiden milletvekilliğine aday adayı oldu!

Aday olsaydı Z Kuşağından oy isteyecekti!

İyi ki olmamış!

Böyle tehlikeli düşüncede olan bir insanın, hem de Profesör sıfatıyla Ankara’da olması, Sakarya şehri için hayırlı olmazdı!

Adam sandık eşeği, altına serdik döşeği” Sözü Profesör Dr. Ebubekir Sofuoğlu gibi makamının kıymetini bilmeyen nankörleri çok güzel anlatıyor!

Bu son sözümüz, Rektör Fatih Savaşanın kulağına küpe olsun!

Sayın rektör, üniversitede, Profesör kılığında gezen eşeklerin yularını iyi bağlasın, yoksa başı dertten kurtulmaz!!!