Bu hafta, Sakarya Tic. ve San. Odası (SATSO) 16. Meslek komitesine bağlı olan Sigorta Acentelerinin mesleki konularını kaleme alacağım.

Sigorta Acenteleri, Banklalar, Finans Kurumları, ,Kooperatifler, Döviz Büroları, Eksperler  Sakarya Ticaret Odası (SATSO) 16. Meslek komitesine bağlı olarak hareket etmektedir. Bu komite üye sayısı açısından en büyük meslek komitelerinden biridir.  Lokal olarak il bazında baktığımızda, acentelerin Sakarya ekonomisine katkısı kayda değer bir büyüklüktedir.  

İlimizde faaliyet gösteren Sigorta Acentelerinin, üretim seviyelerine bakıldığında çok iyi yerlerde olduğunu yapılan istatistik çalışmalarda görmekteyiz. Sigorta şirketleri, ilimizi üretim olarak çok önemsemektedir.

Bu denli önem arz eden sigorta acentelerinin, oda seçimlerinde farklı düşünceler içerisinde hareket ederek, bir birlik sağlayamadıkları ve bölünmelerin olduğu görülmektedir. Önümüzdeki seçimlerde, seçim çalışmalarında, tüm acentelerin birlik içerisinde, ortak noktada buluşacak bir yönetim oluşturarak, birlik ve beraberlik içerisinde karar vererek, Sigorta Acentelerinin sorunlarını daha çabuk çözecekleri inancındayım.

Sigorta Acentelerimizin mesleki olarak sorunlarına çözüm; Sigorta Acentelerinin bir araya gelerek ortak sorunları tespit etmeleri ve çözüm önerilerini meslektaşları ile paylaşıp en doğru çözümlerin ortaya konmasından geçmektedir. Farklı sesler olacaktır, olması doğruyu bulmamızı sağlayacaktır.  Her bir Sigorta Acentesinin, üyenin önerileri olacaktır. Bu öneriler dikkate alınarak değerlendirilmelidir. Meslek Komiteleri, komiteye bağlı meslektaşlarının, üyelerinin sorunları dinleyerek çözüm üretmelidir.

Acente ve 16. komite üyeleri, sorunlarımızı paylaşalım ve çözümünü arayalım. Hep birlikte olursak, çözüm çok daha çabuk olacaktır.

Kalın sağlıcakla,

Hasan KORKMAZ.

[email protected]