Nehir kenarında yeni yapılan Atletizm Stadı’nı gezerken içim acıdı. Orada 6 Atletizm teknik adamı da var üstelik. Ama;

Valilik-Büyükşehir-Milli Eğitim çok yönlü ve çok denetlenen bir Çalışma Planı yapmadıkça, Sakarya sporda da hızla eriyen İL olmaya gidiyor!

Atletizm Stadı temeli atıldı gittim. Yapılana dek 3-4 ayda bir mutlaka gittim. Yapımı gecikti??? Yapılmadan, müteahhitten teslim alınmadan da açıldı???

Kaç müteahhit(?), işi bitirmeden(?) değişti; ne ceza verildi bilmem…Açıldı; geçen hafta da oradaydım. Tartan pist arızalı, yamanıyor?

Yapmayın; uzman getirilip, tüm pist raporla onarılsın! Orası spor cenneti!..

***

Serdivan’da 5000 kişilik Spor Salonu da öyle yapıldı. Proje söylenen tarihte bitmedi. Teslimi yapılmadan, Siyaset,” Ben açarım!” dedi ve;

Defolarıyla resmi lig sporlarına açıldı? Sakarya, ülkenin en büyük en değerli basketbol liginde oynamanın keyfini bile O defolu salonda yaşadı.

5000 Kişilik spor salonu için kaç kez ve kaç trilyon daha onarıma harcandı?

O Salon, defalarca onarım, tadilat görse de; şu gün hala durumu resmi lig ve milli müsabakalara uygun mu onu da bilmem?

***

Donatım Kent Park arazisine nefis bir 50 mt.’lik Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yapıldı. Şehre ve spora tam zaman hizmet veriyor; daaa!

O da zamanında bitmedi. Siyaset defolarıyla açtı; yine defoları çıktı. Açıldığı günden bugüne; kaç defo, kaç arıza için, kaç trilyon gitti, onu da bilmem?

Sakarya’da yüzme havuzları yapıldı. Doğru bir Sosyal-kültürel-sağlık hizmeti. Ama, yapan Siyaset mi Arızalı; müteahhitler mi bilmem; havuzlar hep arızalı!

Erenler Yaşam Merkezi; Yarı olimpik 25 mt. kapalı havuzu, tırmanma duvarları ve çoklu spor ortamları, kafeleri ile sosyal-sportif bir mekan.

Yerel Seçim vardı;“ Daha yapacak çok iş var, ama kullanıma açıyoruz!” dendi.

AKP değil, hangi siyasi parti öngörüsüz yatırımlara para dökerse üzülürüm!

Erenler Yaşam Merkezi’nin yeri, yapanı, harcanan parası tartışılabilir? Bilmem dee; Büyükşehir Belediyesi, Erenler Yaşam Merkezi’ni işletmeyi üstlenmiş!

AK Parti’nin bildiği sosyal-kültürel-sportif etkinliklerini anlamam çok zor?

Sakarya’da Olimpik 50 mt. tek yüzme havuzu var. Kapalı gişe çalışıyor. Ama, yarı olimpik 25 mt. kaç kapalı havuz var? Kaçı çeyrek dolu çalışıyor? HİÇ BİRİSİ!

Kırkpınar’ın 25 mt. yarı olimpik havuzu yıllardır AKP’li belediyelerce ölmeye terk edildi? Büyükşehir de galiba kimi birimlerini(?) Erenler Yaşam Merkezi’ne taşıyacakmış : -)

Projeye ödenen trilyonları merak ederim? Şimdi, orada yapılacak hangi(?) İŞ’ler için ek ne paralar daha ödenecek bilmem? Hala orası şantiye!

Hendek’te dere kenarındaki gençlik merkezi ne alemde?

***

Sakarya Yenikent Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Dünyası’na da yine gittim!

Yenikent’te artık üniversite öğrencileri de var. Tıp Fakültesi zaten vardı. Camili de yeni bölümler de açıldı. Amaaa;

YENİKENT; Karaman-Camili-Korucuk : -) AKP’nin aklının ucundan geçmeye bilir ama?) 5 yıl içinde Sakarya’nın en klas ÖĞRENCİ-SPOR KENTİ olabilir!

Siyasi Muhalafet!..Un var, şeker var; helvayı yapacak bir siyasi muhalefet(???)

Çömez de olsa, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen taklidi bir Büyükşehir Başkanı bul!

Yenikent’in, doğası henüz ham edilememişken, çağdaş ve doğru planlanabilir. 2.TEM Girişleri arasında eşsiz bir ÖĞRENCİ-SPOR KENTİ doğabilir.

AK Parti ile ülkenin maddi kaynakları tüketildi. Sakarya’da en borçlu 3-4 Büyükşehir Belediyeleri içinde…

Ama, Cumhurbaşkanın,” Seçimi kaybetsek bile!” sözüyle yeni bir süreç başlar gibi. Doğru, planlı, erdemli-ahlaklı-Ayrımsız yeni Sakarya için hazır olunmalı!

***

ASYA’nın, İstanbul-Ankara-Anadolu arası 2.TEM Yolu 5 yıl sonra Yenikent’ten geçer. AKP’ye göre,“ 2. Yüksek Hızlı Tren Projesi ordan geçecek!”

Sakarya 5 yıl sonrasının Yenikenti’ni şu günden hayal edebilmeli : -)

AKP’nin, çok eksikli bıraktığı Tıp Fakültesi 5 yılda muhteşem hale gelir! Yeni üniversite bölümleri yapılır. SUBÜ Kampusu-Yerleşkesi de olabilir.

Şehir ve Yenikent’te boş duran spor tesislerinin envanteri çok can yakıcı?

Karaman’daki O Adapazarıspor Kulübü Tesisleri utanılır halde ölmeye mi terk edildi? Seçilmiş hangi YÖNETEN oraya GİTTİ? O muhteşem tesis niye BOŞ?