Özellikle kanser hastalarının uğrak yeri Kemoterapi bölümü bu takdiri fazlasıyla hak ediyor. Pandemi döneminde yükselen artışa rağmen aynı aşk ve istekle çalışan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi bölümü verdiği hizmet ve yaptıklarıyla örnek olmayı hiçbir aksamaya mahal vermeden sürdürüyor. Covid-10 Korona Virüsün en yoğun dönemlerinde bile hastalarında azalma değil artış görünen bölümlerin başında gelen Kemoterapi bölümü çalışanları bu durumdan hiçbir zaman rahatsız olmazken verdikleri hizmetle hastalarının başka illere gitmemesine, çile çekmemesine vesile oldular.

Kanser hastalığının tedavisindeki en büyük etken olan yüksek moral için bütün sağlık çalışanları elinden geleni yapıyor. Güler yüzlü hemşireler ve doktorlar hastalarıyla yakın ilişkiler kurarken, onları moral olarak yüksek tutmaya çalışıyorlar.

Korucuk Onkoloji Kemoterapi Doktorlarından Burcu Gülbağcı ve bölüm sorumlusu Selma Erkorkmaz’la birlikte sürekli gülen yüzleriyle hastalarına sürekli moral veren hemşireler Nigar Akgül, Tuğba Ören, Gülen Dogül, Derya Ünal, Seçil Albayrak, Yeliz İnce, Fatma Güneş, Amine Yıldırım, Yasemin Mahir ve Batuhan Dalkılıç, bölüm sekreterleri Melike Kula ve Neslihan Şenöz Pandemi döneminde bile Sakarya Eğitimi ve Araştırma Hastanesinin hizmette sınır yoktur ilkesini gözler önüne sermekten geri kalmadı. Bütün olumsuzluklara ve hasta yoğunluğuna rağmen kanser tedavisi gören hastalarına büyük hassasiyet ve gereken özeni göstermeleri bu zor dönemlerde haklı takdir topladı.

Editör: TE Bilişim