Geyve Devlet Hastanesinde açılacak olan 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi için çalışmalar bitme aşamasına geldi. İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı ekibin yaptığı ruhsat ve yerinde inceleme işlemleri tamamlanırken, yasal sürecin tamamlanmasının ardından palyatif bakım servisi hizmet vermeye başlayacak.

Palyatif Bakım Merkezi hakkında bilgiler veren Hastane Başhekimi Uz. Dr. Semih Songür, “Palyatif Bakım; var olan hastalıkları nedeni ile iyileşemeyen veya tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa bağlı terminal dönem dediğimiz son döneme giren hastalara destek olmak amacıyla yapılan işlemler bütünüdür. Hastanın acılarını dindirmek, rahatlatmak amacıyla profesyonel bakım desteğidir. Amacımız hastaların terminal dönemlerinde hastanede olup ev ortamlarındaki huzur ve konforu ile yaşam kalitesini artırabilmektir. Bu yönde hastanemize Palyatif Bakım Merkezi kazandırmak işitiyoruz. Çalışmalarımızda bize destek olan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Aziz Öğütlü başta olmak üzere tüm idarecilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

İl Sağlık Müdür Doç. Dr. Aziz Öğütlü, palyatif bakım merkezlerini ilçe hastanelerinin tümüne yaymak istediklerini belirterek “Akyazı, Hendek, SAÜEAH Korucuk Kampüsü ve Karasu olmak üzere toplamda 43 olan palyatif bakın yatak sayımız çok yakında hizmete başlayacak olan Geyve Devlet Hastanemizdeki Palyatif Bakım Merkezimizle 53 olacak.” dedi.

Editör: TE Bilişim