Şeker hastası Cengiz Özmen, hayatını olumsuz yönde etkileyen bu hastalıktan kurtulmak için tedavi arayışına girdi. Özel Adatıp Sakarya Hastanesi’nde şeker ameliyatı yapıldığını öğrenen diyabet hastası tedavi olmak için hastaneye başvurdu.

Özel Adatıp Sakarya Hastanesi Diyabet ve Obezite Cerrahi Ekibi tarafından yapılan muayene ve kapsamlı tetkiklerin ardından operasyon için bir engelinin olmadığı belirlenen Cengiz Özmen, ameliyat edildi.

Özel Adatıp Sakarya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı, Doç. Dr. Orhan Veli ÖZKAN, Op. Dr. Orhan YAĞMURKAYA, Op. Dr. Hüseyin AKSOY, anestezi uzmanları ve ameliyathane ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından şeker değeri 500 mg’ları bulan değerlerden normal seviyelere düşen Cengiz Özmen, insülin ve antidiyabetik ilaç kullanmayı da bıraktı.

“Ameliyatın ardından hemen olumlu etkileri hissettim”

Başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuşan ve dört gün sonra taburcu olan Cengiz Özmen, “Tam 5 yıldır bu hastalığın pençesindeydim. İnsülin ve ilaç kullanmama rağmen şeker değerim 550 mg’lere kadar çıkıyordu. Şeker hastalığına bağlı sağlık sorunlarım da vardı. Artık bu hastalıktan kurtulmak istiyordum. Çok şükür ameliyatım güzel geçti. Şeker değerim hemen normal değerlere düştü. Operasyon sonrası bir hafta içinde 10 kilogram verdim. Fazla kilolarımdan kurtulmaya başladığım için kendimi çok iyi hissediyorum. Benimle ilgilenen doktorlarıma ve Özel Adatıp Sakarya Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan YAĞMURKAYA’da, “Hastamız tam 5 yıldır tip 2 diyabet ile yaşamış. İnsülin ve ilaç kullanmasına rağmen hastalık durmak yerine hep ilerlemiş. Biz de ameliyat için koşulların uyduğunu tespit ettik. Ameliyat başarılı geçti. Hastamızı esaretinden kurtarmış olduk. Artık tükettiği ilaç sayısı ve kullandığı insülin sıfır. Çünkü artık kendisi Tip 2 diyabet hastası değil; insülin ve antidiyabetik ilaç kullanmasına gerek kalmadı.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim