Yaklaşık bir yıldır, künyede olmasam da Bizim Sakarya’dayım.

Mayıs’ta kaybettiğimiz Genel Koordinatörümüz Ferruh Bulut’a yardım için başladığımız yolculuk sürüyor. Görünüşe göre de, uzun bir yol olacak.

Yaz döneminin rehavetine, ekonomide yaşanan olumsuzlukların da eklenmesi nedeniyle, zor bir dönemden geçerek yeni sezona girdik Koşulların elverdiği çerçevede yeniden yapılandık.

Daha önce aramıza katılan arkadaşlarımızı duyurduğumuz anonsta belirttiğimiz gibi, 20 Ekim’de kutlayacağımız 15’inci yılımızda çok daha güçlü bir kadro oluşturduk.

Tanıtmaya mutfaktan başlamak istiyorum.

Özgür Arık’ı buradan uzun uzun anlatmam abes olur. Onu hem Sakarya basını, hem Sakarya siyaseti, hem de gazete okurları çok yakından tanıyor.

Gazetemizde Genel Müdür sıfatıyla bir nefer olarak görev yapan Özgür Arık, bize büyük güç kattı. Eminiz ki Bizim Sakarya okurları da onun yorumlarını okumaktan son derece mutlu.

Ferruh Bulut’tan sonra mutfağın şefliğine K. Utku Çolakoğlu geçti.

Haber Müdürlüğü’nü üstlenen Utku Çolakoğlu, gazetecilik eğitimini Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde aldı. Bu eğitimin de katkısıyla muhabirlikle başladığı meslekte merdivenleri hızla tırmanıyor. Eğer, kafası çelinmez de bu kentte kalırsa, Sakarya basının uzun yıllar zirvesinde yer alacağına inanıyorum.

Spor Servisi’nin başında artık, yılların deneyimli ismi Cavit Dereli var.

Dereli’nin aramıza katılışı önceden planlanlanmış bir şey değildi. Kendisinin daha önce yazdığı nedenlerle çalıştığı kurumdan ayrılması, doğrusunu söylemek gerekirse bizim için şans oldu. Dereli, yine yıllarca birlikte çalıştığı Sezgin Ergin ve aramıza yeni katılan Hakan Zafer Parer, Ömer Sarıca, Nazım Aktürk ve Ertuğrul Akgün ile Sakarya’daki spor haberlerini en doğru ve hızlı şekilde sizlere ulaştıracak.

Tevazuya gerek yok; gazetemizin internet sitesi, Sakarya’daki yerel gazetelerin internet siteleri içinde ilk sırada yer alıyor. Bu başarının arkasındaki isim ise Serkan ÇAĞLAR. Bugüne kadar arka planda çalışan Serkan Çağlar yönetmenliğini üstlendiği siteyi çok daha ilerilere taşıyacak.

Gazetelerin elzem olan bir bölümü de, kuşkusuz reklam abone servisidir. Bu servisin başına da genç, pırıl pırıl bir isim geldi. Ersin KAYAALTI’nın eğitimiyle, görgüsüyle, sıcakkanlı duruşuyla bu mecrada farklı bir reklamcılık anlayışını oturtacağına inancımız sonsuz.

Ve yazarlarımız...

Hasan Kurtiç, Mustafa Ecevit, Orhan Topçu, Serdar Gül, Zeynep Merçan, İkbal Yiğiter ve sporda imparator

Coşkun Demirbakan sizlerle birlikte olmaya devam edecekler.

Bu güçlü kadroya Genel Müdürümüz Özgür Arık’ın yanı sıra Sakarya siyasetinin, ticaretinin yakından tanıdığı Şadi Tanış, iş dünyasının çok iyi bildiği Ahmet Çubuk ve kentin ilk ofset gazetesi SAKARYA’nın Yazı İşleri Müdürlüğü’nhü yapan, mesleğini 80’li yılların ortasında gittiği Belçika’da büyük başarıyla sürdüren Yusuf Cinal da katıldı. Spor yazı kadrosunu katılan son ismi özellikle sona bıraktım.

Sadece Sakarya değil, İstanbul’da spor ve basın camiasının yakından tanıdığı, renki sosyal yaşamı ile Adapazarlıların yakından tanıdığı Gaga Erol (Girişken) uzun süren yazı suskunluğunu bizim için bozdu. Kendisi sadece spor yazıları ile değil, Adapazarı tarihi ve sosyal yaşama ilişkin yazılarıyla da sizlerle olacak.

Bu güçlü kadro ile hedefimiz, gazetecilikte yeni bir dönem başlatmak, kent halkını yerel gazeteyle yeniden barıştırmak. Bizi izlemeye devam edin. Haftaya buluşmak üzere...

Tuncer Kalaycı