Mevcut Sakaryaspor yönetiminin pek de ekonomik sıkıntı içindi olduğuna dair herhangi bir şey kulağımıza gelmemişti. Hatta Kulüp Başkanı Cevat Ekşi kısa süre içinde 12 milyon tl ödeme yaptıklarını ilan etmişti. Daha sonra bu rakamın 15 milyona kadar çıktığı da söylenmişti.

Bunca ekonomik güce rağmen başarısız sonuçların ardından kongre kararı alınması paranın çok şey olduğunu ama futbolda her şeyin para olmadığını da gösterdi bize.

Futbolda başarılı olmak için kesinlikle paraya ihtiyaç duyulur ama bu paranın doğru kullanılması emin olun paranın kendisinden dahi önemlidir.

Örneğin şu anki Sakaryaspor kadrosunda 6 futbolcunun bir milyonun üzerinde para aldığı konuşuluyor. Eğer bu rakam gerçekten doğruysa yukarıdaki iddiamızın ne kadar gerçekçi olduğunun ispatı olarak görebiliriz.

Futbol bilgisi paradan daha önemli

Milyonlar saçılıp transferler yapılmış ama Bodrumspor karşısında kendi sahanızda tarihin en kötü sonuçlarını alıyorsunuz! Demek futbol bilgisi paradan daha önemli...

Geçtiğimiz günlerde Bülent Uygun’un kongre sürecine ilişkin düşüncelerine yer vermiştim. Bu kez ise kongrede adaylığını açıklayan Cumhur Genç’in sözlerini sizlerle paylaşacağım. Kongrede kesin aday olacağını belirten Cumhur Genç geri dönüşün mümkün olmayacağını belirtiyor; “Kongreyi bekliyoruz. Ortalık çok karışık... Sakinleşmesini bekliyoruz. Adaylığımızı açıkladık. Bir kere adaylığımızı açıkladık biz de geri dönüş olmaz artık.”

‘Para sorunu olmayacak’

Yönetim konusunda kendilerinin tecrübeli olduğunu ifade eden Genç, geçtiğimiz dönemlere göre daha güçlü bir ekonomiye sahip isimlerle yola çıktıklarını belirtirken, “Aynı ekiple ve yeni 4-5 yüzle devam edeceğiz. Bizim bir ekibimiz var zaten.

Para sıkıntımız yok. Kendimize güvenmesek bu işlere girmeyiz.  Geçen dönem yoktu şimdi imkanımız var. Para sorunu olmayacak. Yeni görüştüklerimiz var. 4-5 güçlü isimle beraber hareket edeceğiz. Hayatımızda güvenmediğimiz ve altından kalkamayacağımız hiç bir işe girmedik. Bize güvenen insanlar var. Bu güveni asla boşa çıkartmayacağız.” diye konuştu.

‘Borçsuz devredecektik’

Oluşturacakları yeni yönetiminin son derece güçlü olacağını belirten başkan adayı Cumhur Genç, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Öyle inanıyorum ki para asla sorun olmayacak. Maalesef başkanlığı devrettiğimizde bilindiği gibi pandemi dönemine denk gelmiştik. Eğer öyle bir dönem yaşanmasaydı emin olun kulübü borçsuz devredecektik. Ancak buna rağmen 2 milyon 900 bin tol sporcu borcu ile kulübü devrettik. İçeride 5 maçımız vardı, 2 Play-Off vardı. Sadece iki Play-Off iki milyon yapıyordu neredeyse.”

‘Tek derdimiz Sakaryaspor’un başarısı’

Bilindiği gibi Sakaryaspor’a en büyük gelir sağlayan kurumların başında ise Büyükşehir Belediyesi geliyor. Büyükşehir başta olmak üzere siyasilerle görüşüp görüşmediğini sorduğumuz Cumhur Genç görüşlerini şu sözlerle belirtti: “Biz siyasilerin Sakaryaspor’a nasıl bir destek sağladıklarını çok iyi biliyoruz. Bizim tek bir derdimiz var Sakaryaspor’un başarısı. Bunun için hiç kimseyi de herhangi bir şekilde sıkıntıya sokmak istemiyoruz. El birliğiyle başarılı olmanın yollarını arayacağız. Kimseyle bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Kamuoyu bizi yakından tanıyor. Kaç yıldır bu şehirde bu işlerin içindeyiz. Bizim bir tarzımız, mizacımız var. Biz kalkamayacağız yüklerin altına girmekten hoşlanmayız. Allah’ın izniyle bu yola çıktık ve inşallah hep birlikte Sakaryaspor’un başarısı için kenetleneceğiz. Bunun için çalışacağız.”