Bugün biraz yerel takılalım, Pamukova’ya uzanalım.

İYİ Parti Pamukova ilçe başkanı Kemalettin Yörük, yerel sorunlara dair bir açıklama yaptı.

Paylaşalım;

“Sevgili Pamukovalılar...
Sizler irade gösterip Pamukova'nın ortak akil ve istişare kültürü ile yönetilmesi için Mahalli İdareler seçimlerinde bir tercihte bulunup, parti mefhumu gözetmeksizin Sayın Güven ÖVÜN'ü ilçenin temel meselelerini çözmek için işbaşına getirdiniz.
Lakin Sayın ÖVÜN halktan aldığı geniş yetkiyi yanlış algılamış olsa gerek adeta güç zehirlenmesi yaşayarak birçok konuda ben yaptım oldu demeye başlamıştır.

İlçenin onca değerine, onca yetişmiş bürokratına rağmen tutmuş “Pamukova'da üstün vasıflı, cv’li insan vardı da ben mi yapmadım” diyerek İstanbul'dan ithal başkan yardımcısı getirmiş, şimdide yine ondan aldığı direktifler doğrultusunda halk pazarı gerginliğine imza atmıştır.

Kendi yetersizliği, iş bilmezliği neticesinde belediye ithal başkan yardımcısının tahakkümü altına girmiş, Pamukova'nın kaderi maalesef Pamukova’nın hassasiyetlerine, önceliklerine, beklentilerine hayli uzak olan bu şahsın eline bırakılmıştır.
Bu müthiş ikili kafa kafaya vermiş Koronavirüs salgınını bahane ederek, bir oldubitti yaratarak, ilçenin en önemli meselelerinden biri olan kalıcı Kapalı Pazar Yerinin Fatma hanım okulu, tren yolu boyunca yapılmasını kararlaştırmışlardır.

Aldıkları bu kararın esnaf ve halk tarafından duyulması ile birlikte de artan tepkileri paylaştırmak için önce meclis üyeleri, sonrasında siyasi parti ilçe başkanları toplantıya çağırılarak alınan yanlış karara onlarında dahil olması istenmiştir.

Biz İYİ Parti Pamukova İlçe Teşkilatı olarak başta yerleşik esnafın ve pazarcı esnafının, ilçe halkımızın istemediği, karşı olduğu bu meselede esnafın ve halkın yanında saf tutacağımızı ve onların bu haklı mücadelesinde yanlarında olacağımızı buradan beyan etmek isteriz.
Buradan Sayın ÖVÜN’e ve Sayın Başkan Yardımcısına sormak isteriz ;
1) Kapalı Pazar yeri projesi için pazar esnafının ve yerleşik esnafın fikri alınmış mıdır?
2) Bu konuda STK'larla görüşülmüş müdür?
3) Söz konusu yer Devlet Demir Yolları mülkü olup bu yerin tahsisi gerçekleşmiş midir?
4) Tahsis/Ķiralama süresi ne kadardır?
5) Kiralama yöntemiyle belediye ye verilecek bu yere bu denli maliyeti yüksek bir yatırım yapılması uygun mudur?
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Güven Övün, AKP’den değil, Saadet Partisi’nden seçildi malumunuz.

AKP’lilerden değil, AKP’den bezmiş, yılmış, sair partileri bir kurtuluş gören vatandaşlardan oy aldı yani.

Ama daha sonra gitti, seçim boyunca eleştirdiği, yerden yere vurduğu ve karşılığında halktan teveccüh gördüğü AKP saflarına katıldı.

Şimdi bu uygulamasına bakıyorum da, herkesten fazla AKP’li olmuş…

Bir soru da AKP’yi yetkililere, özel bir soru, çünkü cevabında AKP’nin fetöden ne anladığı, nasıl kullandığı da var çünkü; Güven Övün fetöcüydü hani? Broşürler bastırmış köy köy, mahalle mahalle dağıtmıştınız hani?

Şimdi hangi hamamda kırkladınız da kucak açıp sarılıştınız?

Tek başına bu bile AKP’nin fetöcü suçlamasını hangi amaçlarla kullandığının ve nasıl istismar ettiğinin bir göstergesi, elbet anlaya…

Güven Övün de bakmış mıdır bilmem ama biraz vatandaş yorumlarına baktım.

İşte vatandaş tepki ve uyarıları;

Camiyi imama, okulu öğretmene, pazarı ESNAFA soracaksınız...

Şehrül emin olmak ; o şehrin insanlarının her birinin derdiyle dertlenmeyi gerektirir. Çünkü onlar birer emanettir.

Pamukovalıların sesi olması gereken PAMUKOVA HALK KONSEYİ; Gündeme dair niye hiç sesiniz çıkmaz, siz ne iş yaparsınız?

Pamukovalı kardeşim; Tarih sana hiç iyi davranmayacak… Çünkü sen tarih yazılırken yoktun, anla artık. Hak, birilerinin sana verdiği bir şey değil, hiç kimsenin senden alamayacağı bir şeydir.

Millet için yapılması düşünülen hiç bir hizmetin sırf muhalefet olsun diye karşısında olmayız aksine el atar, omuz veririz. Fakat hizmetin önceliği, ihtiyaca uygunluğu, ilçemiz sakinleri tarafından kabul görmesi, tüm paylaşımcıların siyasi görüşüne bakmaksızın fikrinin alınması önemlidir.

”Yaptım oldu” şeklindeki bir yaklaşımın kimseye faydası olmayacağı gibi siyasi heyecanınıza bir hezeyan eklemiş olursunuz. Bizden hatırlatması…

Şaştım kaldım bu işe.. Orası illa bir şey yapılacaksa yeşillik park yeri ve panayır yeri yapılmalıydı.

Pazar yeri orada olmaz ve tutmaz, yazık masrafa.

Güven Övün, eğer bir daha aday olmayı düşünüyorsa, bu türlü yorum ve eleştirilere kendisinin de bakmasında yarar var diye düşünüyorum.

Ha, yeni partimde başkan adayını vatandaş değil, genel başkan seçiyor, dolayısıyla ben vatandaşın değil, Reis’in sözlerine kulak veririm diyorsa o başka…

Ama şunu da bilsin ki Pamukova artık AKP liderinin seçtiği adayı seçmiyor.

En yakın örnek de kendisidir, anlayabilirse…