Evet sayfa okurlarım, bu hafta yazıma Ülkemizde olan doğal afetlerle ilgili olayları yazmaya çalışacağım.

Daha önceki yazılarımda da belirtmiştim. Coğrafi olarak,doğal afetlerin olduğu konumdayız.       Coğrafi olarak yeşil alanların, nehirlerin, göllerin güzelliklerin bulunduğu ayrıcalığımızda var.Ama                 bizim önceliğimiz doğal afetlerin önlemini ,Birey olarak çok iyi bilmemiz ve tedbirini almamızdır. Yaşanan depremler,sellerden sonra bu denli büyük yangıların olduğu bir yılı ilk defa yaşıyoruz. Artık bu afetleri bileyerek yaşamalıyız.  Asla unutmamalıyız. Geçlere ve Çocuklara çok,çok iyi anlatmalıyız.

Evet,acı bir tablo içerisindeyiz. İçimiz,ciğerlerimiz yanıyor,Ülkemize Allah güç kuvvet versin. Olay yerinde olanların,ikame edenlerin Allah yar ve yardımcısı olsun.

Yangın gibi Sel ve deprem olaylarında,yaşanan olaylar sonrası maddi kayıpların Ülkemiz ekonomisini büyük bir şekilde etkilemektedir. Maddi kayıpların, yerine getirilmesi telafi edilmesi çok zordur. İşte, özel sigortaların önemi burada Sevgili okurlar. Özel Sigortaların,olaylar,felaketler-afetler başımıza geldiğinde hatırlamayalım. Başımıza gelmeden tedbirimizi alalım.

Özellikle yeşil alan,orman yakınlarında olanlar oturanlar. Deprem kuşağı, heyelan bölgesinde bulunan tüm vatandaşlarımızın tedbirlerini aldıktan sonra, kıymetli varlıklarının sigortalarını yaptırmalarıdır. Sigortaları yaptıralım ki, olabilecek olaylarda zararlarımız karşılansın. Kaybettiklerimizi geri alma, yerine koyma şansımız olsun.

Ülkemiz bu yıl doğal afetleri çok büyük yıkımlarla geçiriyor. Yangınların yeşil alanlara,ormanlara verdiği zarar çok büyük. Her bir Birey olarak bu yangınların vermiş olduğu zararların en kısa zaman içerisinde telafi edilmesi için, Bir İnsan,bir fidan bağışlarsak 85 milyon fidan olur. Hep birlikte bu yaraları sararız inşallah.

İnşallah,doğal afetlerin,yangınların son  bulması dileğiyle. Geçmiş olsun Türkiye'm.

Kalın Sağlıcakla,

Hasan KORKMAZ.

[email protected]