Okul Müdürü Kenan Öğmen okul tarihçesini şu sözlerle anlattı:“Beldemizde ilk eğitim vermeye başlayan okul 1938 yılında açılmıştır o zamanlar okula ait bir bina olmadığından eğitim ve öğretim faaliyetleri köy kahvesinde sürdürülmüştür. Daha sonra kahve onarılarak eğitim-öğretime açılmış ve 1961 yılına kadar bu yerde öğrenci okutulmuştur. Kullanmakta olduğumuz mevcut binamız 1984 yılında inşa edilmiş olup hala bu binamızda eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Okul binamıza 4 derslik, bir Bilişim sınıfı, bir çok amaçlı salon, bir öğretmen odası, müdür ve müdür yardımcısı odası, bir sistem odası bulunmakta olup derslerimizde Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtalar kullanılmaktadır. Ayrıca Çatalövez ve Yayla Mahallesinden öğrenciler taşımalı olarak getiriliyor.“

Müdür Öğmen, örnek bir eğitim kurumu olmanın yanında milli ve ahlaki değerlerini koruyan bireyler yetiştirmek istediklerini söyledi. Öğmen,“Sakarya’nın örnek okulları arasında olmak için gerekli faaliyetlerimizi, etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Tabi bunun yanında Milli Eğitim Temel Kanunu'nun amaçları doğrultusunda Türk kültürel ikliminin çevrelediği Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan milli ve ahlaki değerlerimiz koruyan çalışkan, paylaşınca hayat boyu öğrenmeyi İlke edinen çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirmektir“ dedi.

Öğmen,“Okulumuz İl ve İlçe spor yarışmalarına katılım göstermektedir. Bu anlamda sportif faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında öğrencilerimizle birlikte pikniklere gidip keyifli bir zaman geçirmelerini sağlıyoruz. Okulumuz Türkçe öğretmeni öncülüğünde okulumuz kütüphanesine çocukların seviyesine uygun 78 adet kitap getirilerek kütüphanemiz zenginleştirildi“ dedi.

Aile Ortamı oluşturduk

Okul-aile birliğinin önemine değinen Öğmen, birlikte hareket ettiklerini belirterek,“Okul-aile birliği Başkanımız Songül Yazıcı bu anlamda bizlere gereken desteği veriyor. Ayrıca bazı fındık ağaçların gelirleri okulumuzun eksikliklerini gideriyor. Bu anlamda köy halkı bizlere gereken desteği vermektedir. Okulumuzda öğretmen, veli ve öğrenci üçgeninde yola çıkarak başarımızı artırmaya çalışıyoruz. Ayrıca köy okulu olmamız nedeni ile bir aile ortamı oluşturduk. Çünkü sınıf mevcut sayılarımız 14-15 civarında. Bu anlamda avantajlı ve şanslı okullardan biriyiz diyebiliriz“ diye konuştu.

Öğmen,“Ancak okulumuzda her geçen yıl öğrenci sayısında azalmalar oluyor. Tabi bunun nedeni de ailelerin ekonomik durumunun iyi olması, tayinler, adrese dayalı kayıt gibi nedenler diyebiliriz. Tabi okulumuzun birçok eksiği var bunu Milli Eğitime bildirdik. Bu tadilatlarla birlikte okulumuzu çevrede tercih edilen bir yapıya getireceğiz“ dedi.

50 ağaç diktik

Öğmen okul bahçesine öğrencilerle birlikte 50 ağaç diktiklerini ve bu sayede çocukları bir kez daha doğa sevgisini aşılamak istediklerini belirterek,“Okulumuz bahçesinde orman haftasında öğrencilerimizle birlikte 50 ağaç dikimini gerçekleştirdik. İçlerinde meyve ve çam ağaçları olmak üzere toplam 50 adet ağaç diktik. Bir kez daha doğayı öğrencilerimize sevdirerek doğaya saygı duyan ve doğayı seven, koruyan bireyler yetiştirmek istedik. Ayrıca okulumuzda okuma yazma kursu yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Köy halkının bu kurslara yoğun bir ilgisi ve talebi var. Yine okulumuzda öğrencilerin akademik başarısına yönelik destekleme ve yetiştirme kursları yapıyoruz“ ifadesini kullandı.

Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim